Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο Γλώσσας και Μαθηματικών μέσω κινητού από το 2024

Στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Παιδείας τους επόμενους μήνες αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός στάθηκε στο ψηφιακό φροντιστήριο που προωθεί η κυβέρνηση, στη βία στα σχολεία αλλά και για το πώς το πανεπιστήμιο Θράκης μετατρέπεται σε πανεπιστημιακό πυλώνα σε όλη την περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη αναμένεται να ιδρυθούν νέα τμήματα στο πανεπιστήμιο Θράκης «τόσο για λόγους εκπαιδευτικούς όσο και για εθνικούς», όπως ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως περίπου 50.000 Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό. «Πρόκειται για έναν αριθμό αρκετά μεγάλο αν το συγκρίνετε με το αντίστοιχο νούμερο. Σε άλλες χώρες, σε απόλυτο νούμερο έχουμε επταπλάσιους ανάλογα με τον πληθυσμό, αυτό πρέπει να το γυρίσουμε ανάποδα» σχολίασε και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εντός της χρονιάς προκειμένου να αλλάξει η εικόνα αυτή.

Ψηφιακό φροντιστήριο

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του υπουργείο όσον αφορά την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία. «Υπάρχουν παιδιά σε ακριτικά μέρη που δεν έχουν καλή ενισχυτική διδασκαλία, που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα» για ενισχυτική διδασκαλία ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης για το λόγο αυτό θα υπάρξει ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία αρχικά σε μαθηματικά και γλώσσα από το Φεβρουάριο του 2024.

«Θα βιντεοσκοπήσουμε όλη την ύλη από Α’ δημοτικού ως Γ’ λυκείου και κάθε μάθημα θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιείται η διαδικασία και θα είναι άμεσα διαθέσιμη για τους μαθητές.

Όσον αφορά τα μαθήματα των πανελληνίων υποστήριξε ότι δεν θα είναι βιντεοσκοπημένα αλλά θα μεταδίδονται ζωντανά. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα όπως είπε, το οποίο θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Μπούλινγκ στα σχολεία

Σχετικά με το μπούλινγκ στα σχολεία και τα περιστατικά βίας, ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι ένα απόστημα που πρέπει να σπάσουμε. Θα χρειαστεί να κάνουμε μια εθνική καμπάνια που θα ζητήσουμε τη βοήθεια όλων για να επικοινωνήσουν ότι η βία είναι κάτι αρνητικό για το παιδί. Υπάρχει υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα υλοποιηθεί» ανέφερε και προανήγγειλε την δημιουργίας μιας πλατφόρμας που θα είναι έτοιμη εντός του Νοεμβρίου, όπου κάθε παιδί θα μπορεί να μπαίνει και να μεταφέρει τα περιστατικά βίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για ακόμα μία φορά ότι «δεν σχολιάζουμε τα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Θα με προβλημάτιζε στη θέση του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι τόσο το εσωκομματικό πεδίο όσο το κοινωνικό. Φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι η κοινωνία δεν αγκαλιάζει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, αναμένονται μόνο τοπικές βροχές στη Μακεδονία και το Ιόνιο, αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες ως 25 βα...

Φόρτωση άρθρων...