Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πιέζεται το ΕΣΥ: Γεμίζουν με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ

Την ανιούσα φαίνεται πως έχουν πάρει οι δείκτες για τον κορωνοϊό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με το τέταρτο κύμα να μοιάζει δύσκολο να συγκρατηθεί

Ελλάδα

Την ανιούσα φαίνεται πως έχουν πάρει οι δείκτες για τον κορωνοϊό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με το τέταρτο κύμα να μοιάζει δύσκολο να συγκρατηθεί, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων συνεχίζουν να ανησυχούν τους επιστήμονες ενόψει της έλευσης του χειμώνα.

Παράλληλα, ανεβαίνει το ποσοστό των ανεμβολίαστων που εισάγονται στις εντατικές, όπως αποδεικνύεται και από τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση, από τους 332 διασωληνωμένους, οι 296 είναι ανεμβολίαστοι, η συντριπτική πλειονότητα δηλαδή.

Το ποσοστό που αντιστοιχεί στους ανεμβολίαστους συγκεκριμένα είναι 89.16%.

Σε νέο «πονοκέφαλο» για κυβέρνηση και ειδικούς, μετά τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι αναδεικνύεται η Λάρισα, ενώ παράλληλα η Αττική καταγράφει μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξητικής τάσης αποτελεί ένα νησί μας. Πρόκειται για την Τήνο, η οποία σε βάθος 7ημερου έχει αύξηση κρουσμάτων που φτάνει το 140%. Επιπλέον, ανησυχία υπάρχει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, της Αττικής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλο και πιο «κόκκινη» η Θεσσαλονίκη

Αυξητική τάση στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 29/09 και της Πέμπτης 30/09 είναι:

-Αυξημένη (+28%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 27/09 και της Τρίτης 28/09

-Αυξημένη (+41%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 22/09 και Πέμπτης 23/09

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Φόρτωση άρθρων...