Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πισπιρίγκου: «Εγώ ήμουν πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα»

«Και να έκανα λάθος σε μια δόση, δεν έπαθε κάτι το παιδί στα χέρια μου». «Είναι λανθασμένες οι κινήσεις μου με τον Μάνο». Η «βροχή» ερωτήσεων, η ένταση και τα μηνύματα.

Για όγδοη ημέρα συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία σήμερα δέχθηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας και ένα μέλος του δικαστηρίου με τον εκνευρισμό της να είναι εμφανής σε πολλές από τις απαντήσεις που έδωσε.

Το τηλεφώνημα με την αλλοιωμένη φωνή που πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή «TLive» παραδέχθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

«Εγώ ήμουν πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στα τηλεφωνήματα η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να στρέψει τις κατηγορίες προς τον πρώην σύζυγο της, Μάνου Δασκαλάκη, καλώντας τους να ψάξουν το νέο σπίτι όπου διέμενε για να βρουν την αιτία που βρίσκεται η Τζωρτζίνα νεκρή.

Ωστόσο, το Δικαστήριο «πάγωσε» λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης, με την τελευταία απάντηση που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ερώτηση που της τέθηκε για το εάν έχει μετανιώσει για κάτι: «Έχω μετανιώσει μόνο για ένα πράγμα, δεν έδωσα στην Τζωρτζίνα την αγάπη και τη βαρύτητα που ήθελα».

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Alpha στο επίκεντρο της δίκης βρέθηκαν και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Πισπιρίγκου: «Και να έκανα λάθος σε μια δόση, δεν έπαθε κάτι το παιδί στα χέρια μου» 

Η κατηγορούμενη χαρακτήρισε «ανούσιο» και «χαζό» το ότι της αποδίδεται ως κίνητρο για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας η σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ μίλησε για ενδεχόμενο λάθος της να αλλάξει με δική της πρωτοβουλία τη δόση των φαρμάκων που έπαιρνε η Τζωρτζίνα σημειώνοντας, ωστόσο, πως «…και να έκανα λάθος σε μια δόση, δεν έπαθε κάτι το παιδί στα χέρια μου, μετά έπαθε στα χέρια άλλων!». Στην ερώτηση της εισαγγελέως αν μετανιώνει για κάτι, η Ρ. Πισπιρίγκου απάντησε κλαίγοντας πως «θεωρώ ότι δεν έδωσα, γιατί δεν ήξερα ότι το παιδί μου θα φύγει από τη ζωή, όση αγάπη ήθελα να του δώσω. Έδωσα βαρύτητα σε δεύτερα πράγματα».

Εισαγγελέας: Ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος είπε εδώ πως η περιγραφή σας για την ανακοπή του παιδιού στο Καραμανδάνειο ήταν πολύ θεατρική. Τι λέτε γι’ αυτό;

Πισπιρίγκου: Άλλος μπορεί να το πει θεατρικό, άλλος όχι. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν μια προσπάθεια για οξυγόνο.

Εισαγγελέας: Είπατε για κατακλίση στο παιδί. Εσείς το φροντίζατε; Μπάνιο το είχατε κάνει; Είχατε ακούσει τον κ. Ηλιάδη να σας κατηγορεί.

Πισπιρίγκου: Το φρόντιζα αλλά μπάνιο δεν το είχα κάνει. Κανένας γονιός δεν έκανε. Δεν ήξερα να μπορώ να το κάνω. Δεν το ρώτησα.

Εισαγγελέας: Γιατί το παιδί έχασε τόσα κιλά μόλις βγήκε από το νοσοκομείο; Φαίνεται να έχει χάσει 6,5 κιλά.

Πισπιρίγκου: Αν θυμάμαι τρία κιλά είχε χάσει αλλά είχε διάρροιες από το γάλα και το αλλάξαμε.

Εισαγγελέας: Έχετε αλλάξει ποτέ τα χάπια του παιδιού;

Πισπιρίγκου: Όχι.

Εισαγγελέας: Υπάρχει μήνυμα σας στον κ. Ηλιάδη που περιγράφεται ότι αλλάξατε δοσολογία στο τάδε φάρμακο.

Πισπιρίγκου: Δοκιμές δεν έκανα στο παιδί. Θα μου είχε κάνει επίπληξη.

Εισαγγελέας: Σας έκανε επίπληξη και σας είπε «δεν παίζουμε με τα φάρμακα, βιάστηκες». Σας έχει επιπλήξει! Και σας έχει πει ότι τα φάρμακα αυτά είναι κατασταλτικά δεν είναι depon για να αλλάζετε τη δόση! Σας λεει «με προσοχή!». Και αυτές οι συνομιλίες αναφέρονται στο φάρμακο stedon.

Πισπιρίγκου: Όλα τα έκανα με οδηγίες του κ. Ηλιάδη.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε για το πώς ήταν οι σχέσεις της με το Μάνο Δασκαλάκη την περίοδο που η Τζωρτζίνα έκανε τη μαγνητική στο νοσοκομείο του Ρίο, καθώς φαίνεται να ανταλλάσσει μαζί του μηνύματα που όμως δεν αφορούν το παιδί.

Πισπιρίγκου: Δεν ήταν καλές οι σχέσεις μας. Τσακωνόμασταν».

Εισαγγελέας: Το βράδυ που έκανε τη μαγνητική, εσείς πάλι μηνύματα ανταλλάξατε με τον κ. Δασκαλάκη για τα ρούχα. Στις 18/1 στέλνετε μηνύματα στο Δασκαλάκη για τα ρούχα του κτλ. Δεν είχατε κάτι άλλο να σας απασχολεί; Το παιδί είχε κάνει εμετό…

Πισπιρίγκου: Ναι. Εμετό είχε κάνει. Δεν είχε κάνει κάτι άλλο. Το βράδυ φαίνεται ότι δεν είχα κοιμηθεί.

Εισαγγελέας: Σε μήνυμα πάλι λέτε στον Δασκαλάκη «αν ήθελες το καλό του παιδιού σου να μην έφευγες από το σπίτι». Τι σχέση έχει η υγεία του παιδιού με τον Δασκαλάκη;

Πισπιρίγκου: Δε διαβάζετε τη ροή των μηνυμάτων.

Εισαγγελέας: Εκείνες τις ημέρες ζητάτε επανειλημμένα τα ρούχα. Αυτό ήταν το μέλημα σας;

Πισπιρίγκου: Είχα ένα μέτωπο το παιδί μου κι ένα το Μάνο. Μπορεί να ήταν λάθος αλλά ήμουν μέσα στη σχέση και με απασχολούσε. Όταν είσαι απ’ έξω πολλά τραγούδια λες. Αυτό που μου έχει σαν κίνητρο προσάψει το βούλευμα το θεωρώ ανούσιο και χαζό και ζήτω συγγνώμη για την έκφραση μου. Ήταν λανθασμένες κινήσεις, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πορεία της υγείας του παιδιού μας. Ήταν συναισθήματα των στιγμών.»

Ερωτηθείσα για τη σχέση της σήμερα με τον Μάνο Δασκαλάκη, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τα βρει μαζί του. «Έγινε η αγωγή διαζυγίου από εκείνον με αιτιολογία ότι κλονίστηκε η σχέση μας από τη σύλληψη μου. Εγώ δε συμφώνησα με αυτό. Κι έχουμε πάει σε αντιδικία επειδή δεν θέλω το διαζύγιο να γράφει αυτό».

Σχετικά με την αναζήτηση διαφόρων φαρμάκων που έπαιρνε το παιδί στο διαδίκτυο, είπε πως για αυτά άκουσε από τους γιατρούς και το έψαξε από ενδιαφέρον για το παιδί της.

Αναφορικά με την απόφασή της να προχωρήσει σε άμβλωση στην τέταρτη εγκυμοσύνη είπε πως επηρεάστηκε από τον γενετιστή που την έφερε σε επαφή ο Ανδρέας Ηλιάδης, καθώς δεν της απέκλεισε να έχει γενετικό πρόβλημα το μωρό. Επιπλέον, θεώρησε πως μετά την εγκεφαλοπάθεια της Τζωρτζίνας δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα.

Εισαγγελέας: Η διακοπή της τέταρτης κύησης σας πως έγινε;

Πισπιρίγκου: Με το χάπι της άμβλωσης.

Εισαγγελέας: Εσείς κάνατε αναζήτηση γι’ αυτό το χάπι 23/4. Υπάρχει ένα μήνυμα σας στον κ. Δασκαλάκη. «Δεν κρατάω εγώ παιδί με έναν πατέρα σαν κι εσένα». Στις 5 Απριλίου. Τι σχέση έχει ότι ο κ. Δασκαλάκης δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών σας με το παιδί;

Πισπιρίγκου: Ήταν πάνω στα νεύρα της στιγμής.

Εισαγγελέας: Ποιος σας έπεισε να μην κρατήσετε το παιδί τελικά; Ο κ. Δασκαλάκης ή ο γενετιστής;

Πισπιρίγκου: Μιλήσαμε με τον Μάνο και αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε αφού το παιδί ήταν σε αυτήν την κατάσταση.

Εισαγγελέας: Γιατί πήρατε το χάπι; Γιατί σας έπεισε ο κ. Δασκαλάκης ή για να μην έχει το παιδί γενετικό πρόβλημα;

Πισπιρίγκου: Και για τα δύο.

Η «βροχή» ερωτήσεων, η ένταση και τα μηνύματα – «Είναι λανθασμένες οι κινήσεις μου με τον Μάνο»

Τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίκης που συνεχίζεται για όγδοη ημέρα σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με «βροχή» ερωτήσεων της εισαγγελέως προς την κατηγορουμένη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, σχετικά με τα μηνύματά με τον σύζυγό της.

«Είναι λανθασμένες οι κινήσεις μου με τον κ. Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πορεία του παιδιού μου», δήλωσε η κατηγορούμενη μητέρα. Ξέσπασε δε, όταν θεώρησε ότι την ειρωνεύεται η εισαγγελέας, με την μητέρα να κάνει λόγο για «χαροκαμένο πατέρα» και «άσπλαχνη μάνα», σύμφωνα με το Star.

Εισαγγελέας: Στις 18/1 του λέτε «πόσες φορές ξύπνησες το βράδυ για την Τζωρτζίνα» και «σου είπα να σκεφτείς καλά αυτό που πας να κάνεις γιατί μετά δε θα έχει επιστροφή». Σας απαντάει ο κ. Δασκαλάκης «ξεκάθαρα κάθομαι για το παιδί». Και στις 09:16 του λέτε «θα έπρεπε να μην τα λες όλα αυτά με παιδί ανάπηρο. Ο Θεός θα σε τιμωρήσει. Αναρωτήθηκες ποτέ αν η δύναμη μου είναι να είμαστε μαζί για να είμαι στην Τζωρτζίνα». Και σας απαντάει «θες να το αναλάβω εγώ το παιδί για να μην έχεις το βάρος;» Και του λέτε «θες να πάρω το παιδί και να φύγουμε;». Και ενώ του μιλάτε για το παιδί σας, εσείς συνεχίζετε να του λέτε για τα ρούχα του, πότε θα έρθει να πάρει τα ρούχα του. Εσάς τελικά τι σας απασχολούσε;»

Πισπιρίγκου: «Το είπα! Ότι είχα δύο πράγματα να διαχειριστώ. Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου και καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα έπρεπε να τα διαχειριστώ διαφορετικά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την κατηγορία που έχω. Αυτό που μου δίνουν σαν “κίνητρο”, το θεωρώ ανούσιο και χαζό. Αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είναι λανθασμένες οι κινήσεις μου με τον κ. Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πορεία του παιδιού μου. Τώρα γίνεται η συζήτηση αυτή επειδή κατηγορούμαι. Αν δεν υπήρχε η κατηγορία μου δε θα τα συζητήσουμε, γιατί η σχέση μας ήταν πάντα έτσι. Έτσι μιλούσαμε πάντα, ήμασταν και οι δυο έντονοι χαρακτήρες».

Εισαγγελέας: Στις 18/1 το παιδί σας έχει κάνει μαγνητική, δεν είναι καλά, κάνει εμετούς και εσείς σε μηνύματα φαίνεται να ασχολείστε με το τι σας είπε ο δικηγόρος σας για την αίτηση διαζυγίου. Επίσης, σας λέει σε μήνυμα ότι θέλει να βλέπει το παιδί του και του απαντάτε «θα το βλέπεις το παιδί μη μου πρήζεις τα αρ@@δια». Εσείς που μας έχετε πει ότι δε βρίζετε!

Πισπιρίγκου: «Ήταν μηνύματα της στιγμής!»

Εισαγγελέας: «Σας διαβάζω κυρία κατηγορούμενη τα μηνύματα ενός ολοκλήρου 24ωρου! Όχι μιας στιγμής! Αυτά είναι μηνύματα μιας ολόκληρης ημέρας, ποιας στιγμής;».

Εισαγγελέας: «Σε μήνυμά σας, έχετε στείλει “μόνο το παιδί; εγώ;”»

Πισπιρίγκου: «Ναι, του κάνω τα παράπονα που έλεγα και στην κυρία Πρόεδρο. Θα το έβλεπε το παιδί»

Εισαγγελέας: «Μα του είπατε ότι θα αλλάζατε κλειδαριά»

Πισπιρίγκου: «Ε ναι, τι σχέση έχει αυτό; Τι είναι το σπίτι, ξενοδοχείο; Λάθος μου εκείνη την ώρα, ασχολήθηκα και με τα ρούχα. Ήθελα να πάρει τα ρούχα. Ασχολιόμουν με τα ρούχα αλλά ασχολιόμουν με το παιδί. Δεν άφησα το παιδί μου ούτε για ένα λεπτό. Με ειρωνεύτηκατε».

Εισαγγελέας: «Εγώ;»

Πισπιρίγκου: «Και εσείς λέτε για τον χαροκαμένο πατέρα. Η άσπλαχνη μάνα. Τι να πω… »

Εισαγγελέας: «Του έχετε γράψει σε μήνυμα ότι η Τζωρτζίνα ήταν στο σπίτι μόνη της, με το μωρό. Και του λέτε “ότι θα κρατήσει το μωρό η Τζωρτζίνα”. Και κοιτάξτε να δείτε κυρία μου, εμένα δε με νοιάζει τι λέγατε και τι κάνατε με τον κ. Δασκαλάκη. Σαν μάνα σας ρωτάω, αφήνατε το μωρό με την Τζωρτζίνα, 8 ετών τότε;»

Πισπιρίγκου: «Δεν είχε γίνει αυτό, έτσι του το είπα, γιατί είχα υποψιαστεί τη σχέση του με την νονά της Τζωρτζίνας. Τα έστελνα επίτηδες».

Εισαγγελέας: «Δεν κατηγορείστε για τη σχέση σας, κυρία κατηγορούμενη. Απλά στα μηνύματα σας αναφέρεστε στην Τζωρτζίνα. Η κουβέντα σας συνεχίζεται και του λέτε “μου σπας τα νεύρα” και “θέλω να φύγεις” και σας απαντάει “ό,τι θες στείλε μου, αλλά υπάρχει ένα παιδί στη μέση και θέλω να βλέπω το παιδί μου”. Και εσείς συνεχίζετε ενώ ο άνθρωπος σας μιλάει για το παιδί σας!».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, ο Μάνος Δασκαλάκης αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα, εκνευρισμένος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...