Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Πισπιρίγκου: Προσφυγή στο ΕΔΑΔ για τους χειρισμούς δικαστών και εισαγγελέων

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα προσφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα στραφεί κατά των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που την κατέστησαν κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η αγωγή θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών. 

Παράλληλα, θα απευθυνθεί και στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα καταθέσει «αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όλους όσους Εισαγγελείς και Δικαστές την κατέστρεψαν».

Ειδικότερα, πλην των μηνύσεων και αγωγών για αποζημίωση με 1 εκατομμύριο ευρώ κατά των Καλόγρηα, Καρακούκη, Λέων, Σπηλιοπούλου, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στο ΕΔΑΔ κατά του ελληνικού κράτους.

Όπως αναφέρει ο συνήγορός της, η προσφυγή θα γίνει για τις ενέργειες των εισαγγελέων Μαστραντωνάκη και Ελευθεριάνου κατά των δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου γιατί αγνόησαν «νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις νεκροψίες και νεκροτομές και νόμιμη πραγματογνωμοσύνη της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κας Αγγελικής Τσιόλα, της επίλεκτης ιατροδικαστού Αθηνών κας Χριστίνας Τσάκωνα και του επίλεκτου ιατροδικαστού Πειραιώς κου Σωκράτη Τσαντίρη».

Ακόμα, η υπεράσπιση αναφέρει αγνοήθηκαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και μαρτυρικές καταθέσεις του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Κραββαρίτη, του τακτικού ιατροδικαστού και παθολογοανατόμου κου Συμεών Μεσογίτη, την μαρτυρική κατάθεση και την ιατροδικαστική έκθεση της ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου και τη μαρτυρική κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι οι δικαστές και εισαγγελείς αγνόησαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όσον αφορά τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και στο πώς ανατρέπεται «και με μία κωμικού νομικού/επιστημονικού περιεχομένου απλή έκφραση γνώμης δύο αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών», άσκησαν παράνομα ποινικές διώξεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βάσει αυτών, κρίθηκε προφυλακιστέα χωρίς να συντρέχει κάποια από τις προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αναβολικά - Τουλάχιστον 2,5 εκατ. το κέρδος

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που παρήγαγε και διακινούσε παράνομα αναβολικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα στην Ελλάδα και το εξωτερι...

Δίκη «Κιβωτός του Κόσμου»: Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι στέγης και τροφής περιέγραψαν πρώην εργαζόμενοι σε δομές

Αποκαλυπτικά είναι όλα όσα κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι της «Κιβωτού του Κόσμου» στη δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά εργαζομένων της ΜΚΟ. Περιστατικά ξυλοδαρμών και σκληρής εργασί...

Φόρτωση άρθρων...