Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πιστοποιητικό νόσησης για τους ανεμβολιάστους μόνον με PCR τεστ

Ελλάδα

Μόνο με θετικό μοριακό τεστ (PCR) θα είναι εφικτή πλέον η χορήγηση πιστοποιητικού νόσησης σε κάποιον ανεμβολίαστο, σύμφωνα με όσα εισηγείται η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Σήμερα το σχετικό πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί και με Rapid Test, γεγονός που ωστόσο έχει αφήσει πολλές «τρύπες» στο σύστημα. Η σχετική ρύθμιση γίνεται διότι υπήρξαν καταγγελίες πως ακόμα και για υγειονομικό προσωπικό παρουσίαζε ψευδή rapid test για να θεωρηθούν θετικοί.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση φαρμακοποιού που είχε συλληφθεί στον Εβρο για ψευδείς δηλώσεις «νοσούντων» στο σύστημα του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστεί στο μέλλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης, που αυτή τη στιγμή ισχύει για έξι μήνες.

Σημειώνεται ότι το PCR τεστ είναι πιο ακριβές αλλά και ακριβότερο του Rapid, αλλά κυρίως δεν πλαστογραφείται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ...

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Φόρτωση άρθρων...