Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με την τρίτη δόση στους άνω των 65

Ελλάδα

Στο τραπέζι έχει πέσει και μοιάζει πιθανή η χρήση μοντέλου... αλά γαλλικά για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη.

Αλλωστε, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, που θα αποκλείουν επανάληψη οριζόντιου lockdown, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα να είναι εμφανής στα νούμερα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ. Στόχος είναι η ανάσχεση της διασποράς του ιού, η αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας και η προστασία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Κοντογεώργης, για να συνεχίσει: «Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατομμύριο για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Ανθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση, βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους».

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στο ίδιο θέμα, είπε: «Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Φόρτωση άρθρων...