Χρόνος προετοιμασίας: 40'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό σταρένιο για ψωμί
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9-10γρ.)
350 ml νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλάκια σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Για την πίτσα
6 μεγάλα μαύρα σύκα (τα 3 ψιλοκομμένα και τα άλλα 3 σε φέτες)
6 λεπτές φέτες προσούτο
2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
1/3 φλιτζανιού κρέμα βαλσαμικού με σύκο
100 γραμμάρια ρόκα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει μικρές φουσκαλίτσες.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Δουλεύετε το μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια, κυκλικά με φορά από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
Προσθέτετε 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο και δουλεύετε τη ζύμη για 7-8 λεπτά. Επειδή το μίγμα είναι αρκετά υδαρό και θα κολλάει στα χέρια, βρέχετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά.
Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Βγάζετε τη ζύμη από τη λεκάνη και τη βάζετε σε έναν πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Την κόβετε σε δύο κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες.
Πασπαλίζετε 2 ταψάκια με λίγο σιμιγδάλι και στρώνετε εκεί με τα χέρια σας τη ζύμη. Αφήνετε τα ταψάκια στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C με αέρα.
Στη συνέχεια ραντίζετε την κάθε πίτσα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ισομοιράζετε το τυρί και τα ψιλοκομμένα σύκα.
Βάζετε τα ταψάκια στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε τις πίτσες για 8-10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε το προσούτο και τα υπόλοιπα σύκα και ραντίζετε με την κρέμα βαλσαμικού.
Τις ξαναβάζετε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο μεσαίο ράφι, για 5-6 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τις πίτσες, μοιράζετε τη ρόκα, ραντίζετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις