Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πλαστά πιστοποιητικά: Στο μικροσκόπιο 25 εμβολιαστικά κέντρα

Οι αρχές, με τη συμμετοχή και των εισαγγελιών ανά τη χώρα ξεσκονίζουν ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών

Ελλάδα

«Καίει» το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Άλλες δύο καταγγελίες εξετάζει τις τελευταίες ώρες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Όπως μετέδωσε το STAR, στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται 25 εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για πλαστά πιστοποιητικά.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης «τα 25 εμβολιαστικά σημεία που ελέγχονται προληπτικά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κρήτη, την Ήπειρο, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν και δύο συγκεκριμένες καταγγελίες στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο που διερευνώνται για να δούμε εάν υπήρχε κάποιο σχήμα απάτης».

Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μελετούν προσεκτικά τα μοτίβα για να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες. Δηλ. βλέπουν ότι σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα πηγαίνει κόσμος από μακρινές περιοχές, κάτι που φαίνεται από τον ταχυδρομικό τους κώδικα.

Σε άλλη περίπτωση διαπιστώνουν προσέλευση σε συγκεκριμένες απογευματινές ώρες άρα μπορεί κάποιος συγκεκριμένος υπάλληλος να έχει βάρδια εκείνη την ώρα και να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά.

Σε μια τρίτη περίπτωση βλέπουν απότομη αύξηση των εμβολιασμών μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από εκεί που οι αριθμοί ήταν χαμηλοί.

«Τα ψηφιακά ίχνη, ο πλούτος των βάσεων δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη συνεχή επιτήρηση του συστήματος και την ανίχνευση ανώμαλων μοτίβων» τονίζει ο κ. Μπίνης.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας υποστηρίζει ότι η «Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προσθέτει ότι «οι αστυνομικοί επεμβαίνουν προληπτικά αλλά ιδιαίτερα όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις και καταγγελίες για απάτες, κυκλώματα εξαπατήσεων ή ηθικής απαξίας διασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία των εμβολιασμών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη και κοινωνική λειτουργός, ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πατρός Αντωνίου και άλλων επ...

Καιρός με «δύο πρόσωπα»: Συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα, 35άρια στην Κρήτη - Ο αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική σκόνη

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη φέρνοντας ζέστη διαρκείας. Σήμερα Παρασκευή επηρεάζονται τα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας. Οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν...

Φόρτωση άρθρων...