Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, εάν χρειαστεί

Πολιτική

«Από το φθινόπωρο είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μέτρα, εάν χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η λογική μας είναι ότι -στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα με την πανδημία- τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι αναλογικά απολύτως απαραίτητα, όχι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Alpha.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας. Ο έλεγχος είναι ένα άλλο θέμα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούμε να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα, εκεί όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα».

«Είμαστε σε ένα κύμα το οποίο βαίνει προς την κορύφωση. Ενώ τις προηγούμενες βδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%-120%, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 10%. Το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος είναι ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελλάδα καταγγέλλει επίσημα στον ΟΗΕ το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης - Επιστολή στον Αντόνιο Γκουτέρες

Και επίσημα καταγγέλλει η Ελλάδα το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης με επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες. Παράλληλα, η Αθήνα α...

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Kυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει νομοθετικά στα επιτόκια» (Video)

Ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων και αυξάνουν τον φόβο για ένα νέο γύρο «κόκκινων δανείων». Υπό αυτή την απειλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τις τράπεζες να βάλουν ...

Φόρτωση άρθρων...