Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, εάν χρειαστεί

Πολιτική

«Από το φθινόπωρο είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μέτρα, εάν χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η λογική μας είναι ότι -στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα με την πανδημία- τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι αναλογικά απολύτως απαραίτητα, όχι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Alpha.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας. Ο έλεγχος είναι ένα άλλο θέμα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούμε να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα, εκεί όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα».

«Είμαστε σε ένα κύμα το οποίο βαίνει προς την κορύφωση. Ενώ τις προηγούμενες βδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%-120%, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 10%. Το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος είναι ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Φόρτωση άρθρων...