Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: «Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει γιατρός»

Στο περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου στην Πάτρα, ο οποίος πήγε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με πόνο στην πλάτη και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι «δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει γιατρός» και πρόσθεσε ότι «εάν τον είχε δει, ακόμη και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει, θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια».

Ο υπουργός τόνισε ότι  «1-2 ώρες πριν από το περιστατικό του 49χρονου, στο ίδιο νοσοκομείο και από την ίδια νοσηλεύτρια έγινε ορθή διαχείριση άλλου περιστατικού καθώς βάσει πρωτοκόλλου κάλεσε γιατρό ο οποίος τον εξέτασε και τον παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο».

«Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από την νοσηλεύτρια ότι δεν έχρηζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο» υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε με αφορμή όσα ειπώθηκαν πως όταν δεν εφημερεύει ένα νοσοκομείο είναι κλειστό, ότι «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα. 

Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Άπαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη άνδρας για φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλλ...

Νέο έκτακτο δελτίο: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξει τη χώρα

Κακοκαιρία πλήττει σήμερα τη χώρα μας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. ...

Φόρτωση άρθρων...