Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πλεύρης: Στηρίζουμε τους εγκαυματίες στη θεραπεία και την αποκατάσταση

Πολιτική

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα τρία κύρια σημεία για την αντιμετώπιση του εγκαύματος:

«Η πρόληψη: στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζεται σήμερα η Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων για το πώς μπορεί να αποτραπεί το έγκαυμα.

Η άμεση θεραπεία: Πέρα από το ΚΑΤ, έχουν στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" και υπάρχει και στο Θριάσιο με τη δωρεά του ιδρύματος Λάτση. Μιλάμε για περίπου 4.000 περιπτώσεις εγκαυμάτων το χρόνο και περίπου 800 άτομα που χρήζουν θεραπείας.

Στήριξη και αποκατάσταση: Σε συνεργασία με την Salvia επεκτείναμε το μητρώο Εγκαυματιών για όλους τους εγκαυματίες και είμαστε σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ για μία σειρά από πράξεις για θεραπείες αποκατάστασης, να αποζημιώνονται για το σύνολο των εγκαυματιών, όχι μόνο για τους εγκαυματίες στο Μάτι. Δουλεύουμε την πρόληψη, έχουμε κάνει τις μονάδες θεραπείας που πρέπει να τις ενισχύουμε όσο περισσότερο μπορούμε και έτσι την επόμενη ημέρα θα γνωρίζει ο εγκαυματίας ότι έχει στήριξη στη θεραπεία. Πιστεύω οτι βάλαμε το νερό στο αυλάκι. Σιγά σιγά μπαίνουμε στην επόμενη ημέρα και δεν κρύβουμε το έγκαυμα, το αντιμετωπίζουμε και το προλαμβάνουμε» κατέληξε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Φόρτωση άρθρων...