Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Πλεύρης: Ζητά από τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα ελλειπτικών φαρμάκων

Ελλάδα

Ελλείψεις παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες σε αντιβηχικά, αντιπυρετικά και αποσυμφορητικά σκευάσματα για παιδιά. 

Πρόκειται για ελλείψεις που καταγράφονται συνήθως κάθε περίοδο έξαρσης των ιώσεων, οι οποίες οδηγούν μοιραία σε αυξημένη ζήτηση των συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. 

Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις, ο υπουργός Υγείας ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Την ίδια ώρα, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς διευκρινίζουν πως οι ελλείψεις στα συγκεκριμένα φάρμακα συνδέονται κυρίως με το θέμα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της μεταφοράς είτε πρώτων υλών είτε φαρμάκων από τρίτες χώρες προς την Ευρώπη.

Αποσυνδέουν το θέμα των ελλείψεων στα σκευάσματα που προορίζονται για τους μικρούς ασθενείς αυτής της περιόδου από τις ελλείψεις που καταγράφονται σε δεκάδες άλλα φάρμακα πρώτης γραμμής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα του ανεφοδιασμού των φαρμακαποθηκών από τις φαρμακευτικές εταιρείες έχει ήδη δρομολογηθεί και από την ερχόμενη εβδομάδα τα σκευάσματα θα βρίσκονται σε επαρκείς ποσότητες στα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκρηκτικό κοκτέιλ με υψηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους και αφρικανική σκόνη - Η πρόγνωση για το Πάσχα

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη, 23 Απριλίου, ο καιρ...

Σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενοι διακινούσαν ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές νέων Αυλώνα (εικόνα)

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, ανάμεσά τους ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και δύο κρατούμενοι, για διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις φυλακές νέων Αυλώνα προχώρησαν αστυνομι...

Φόρτωση άρθρων...