Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Κέρκυρα από την έντονη καταιγίδα (Videos)

Την Κέρκυρα και τους Παξούς έπληξε η κακοκαιρία «Αθηνά». Οι δρόμοι της Κέρκυρας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τη σφοδρή βροχόπτωση. 

Η κακοκαιρία έχει αρχίσει από χθες το βράδυ να πλήττει τα νησιά του Βόρειου Ιονίου.

Η περιοχή Σπηλιά της Κέρκυρας έχει ήδη πλημμυρίσει, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε δρόμους του Ποταμού, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σφυροκοπά την Κέρκυρα

Προβλήματα στις πτήσεις 

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας λόγω της κακοκαιρίας. Τέσσερις πτήσεις είτε επέστρεψαν στην Αθήνα είτε προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

«Ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σφυροκοπά την Κέρκυρα – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, προβλήματα στις πτήσεις

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας

Ακόμα, δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας. 

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς

Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού και στους Παξούς. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα Πέμπτη, με απόφαση αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας παραμένουν κλειστά σε Κέρκυρα και Παξούς, ενώ εκτιμάται πως η ένταση της ισχύουσας κακοκαιρίας θα αρχίσει κάπως να φθίνει από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Φόρτωση άρθρων...