Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στη Χαλκιδική (Photos)

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία «Μπάλλος». 

Αγωνία υπάρχει για το ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα, στον δήμο Αριστοτέλη, όπου σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια τον Νοέμβριο του 2019.

Στην Ιερισσό δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της πόλης από την πλευρά του Στρατωνίου.

Στο μεταξύ η επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117 χιλιόμετρο είναι κλειστή. Τα δρομολόγια των πλοίων από Ιερισσό για Άγιο Όρος δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ απαγορευτικό απόπλου ισχύει και για την Ουρανούπολη.

«Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Δημήτρης Λοκοβίτης.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Χαλκιδική

Προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία 

Τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό παραμένουν σήμερα κλειστά και, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, «στο σύνολο του νομού βρέχει, σε κάποιες περιοχές όμως πιο έντονα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Χθες το βράδυ, τα φαινόμενα ήταν ήπια, από τις 7 το πρωί όμως παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στη βορειοανατολική Χαλκιδική και τη Σιθωνία, τα οποία αντιμετωπίζονται από μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας. Είμαστε σε επαγρύπνηση διότι δεν γνωρίζουμε ποτέ θα εκτονωθεί το φαινόμενο».

Προβλήματα εντοπίζονται από χθες και στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας. Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς γιατί υπερχείλισε το ρέμα της περιοχής.  

Ακόμα, κλειστός είναι ο δρόμος Νέας Καλλικράτειας – Νέας ηράκλειας στο 3ο χιλιόμετρο. Κλειστός είναι και ο δρόμος από Ολυμπιάδα προς Σταυρό λόγω υπερχείλισης ρέματος, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Χαλκιδική
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Χαλκιδική

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 19:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το 'Αγιο Φω...

Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ανεύρεση των 2 ανήλικων κοντά σε γκρεμό 200 μέτρων - Πώς βρέθηκαν μέσα στη νύχτα

Bρέθηκαν οι δύο ανήλικοι που είχαν χαθεί στην περιοχή ανάμεσα στα Μανίκια και την Βρύση αργά χθες το βράδυ μετά από άριστα συντονισμένη και γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής ...

Φόρτωση άρθρων...