Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Blοomberg: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων μετέφερε άνθρακα από τη Ρωσία μετά τις κυρώσεις της Ε.Ε.

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε το Bloomberg. Σύμφωνα με ναυτιλιακά στοιχεία που εξέτασε το πρακτορείο, πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία μετέφερε άνθρακα από λιμάνι της Ρωσίας στα τέλη του περασμένου μήνα, μετά την έναρξη της ισχύος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπόρευμα.

To δημοσίευμα αναφέρει ότι το bulker Stavros, της εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime (σ.σ. του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου) φόρτωσε 53.000 τόνους άνθρακα από τον τερματικό σταθμό του Taman της Ρωσίας στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών δεδομένων Kpler και Logistic OS.

Έφτασε σε λιμάνι κοντά στην πόλη Ισκεντερούν στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, με βάση τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το φορτίο του πλοίου, αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων, εάν ο προορισμός δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι σαφές εάν ο άνθρακας προέρχεται από τη Ρωσία ή σε ποιον ανήκει τελικά το πλοίο, ενώ ο τελικός προορισμός και η χρήση της αποστολής είναι επίσης άγνωστοι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι κυρώσεις ισχύουν για τυχόν αποστολές άνθρακα που προέρχονται από τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο ενός εργαζόμενου στο κατάστημα, με αποτέλεσμα στο ση...

ΕΛ.ΑΣ.: Επιπλέον μοριοδότηση σε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική

Έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, τ...

Φόρτωση άρθρων...