Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Ποια η σημασία του ιατρικού τουρισμού

Ελλάδα

Μία σημαντική έκθεση πραγματοποιείται στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Τουρισμού Υγείας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εταιρειών συμβούλων, ο ιατρικός τουρισμός αντιπροσωπεύει σήμερα διεθνή κύκλο εργασιών 300 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, με προοπτική το ποσόν αυτό να φθάσει τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια στα επόμενα δέκα χρόνια.

Πως η «μετριοκρατία» ισοπεδώνει τη χώραΤου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στο μέτρο δε που το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει και θα είναι τα 90 χρόνια το 2050, οι υπηρεσίες υγείας θα γνωρίζουν και αυτές την ανάλογη άνοδο.

Είναι έτσι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Τουρισμού Υγείας να διοργανώσει μία προβολή του κλάδου αυτού στις ΗΠΑ, ιδιαιτέρως δε στην Νέα Υόρκη, την 1η Ιουνίου 2018.

Όπως μάς είπε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τουρισμού Υγείας κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, στην εκδήλωση αυτή θα γίνει διεξοδική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός στον κλάδο της υγείας, κυρίως δε σε τομείς όπως η φυσιοθεραπεία, η δερματολογία, τα κέντρα νεφρού, οι ιαματικές θεραπείες, κλπ.

Κατά τον κ. Π. Κουτσίκο, στους τομείς αυτούς πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια σοβαρές επενδύσεις, κυρίως δε σε εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες προσφέρουν έτσι υψηλή αξία σε παραδοσιακές τεχνικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει σήμερα 700 ιαματικές πηγές με μεγάλες θεραπευτικές δυνατότητες και οι οποίες από μόνες τους αποτελούν σοβαρό εργαλείο ανάδειξης του ιατρικού τουρισμού σε «κράχτη» για την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη για τον τουρισμό υγείας, θα μιλήσουν οι κ.κ. Κων. Τσίγκας, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Παν. Κουτσίκος, πρόεδρος της εκδήλωσης, Ξεν. Βεργίνης, οικονομολόγος, Αντ. Πολυδώρου, καρδιολόγος, Τ. Φιλιππάκος, τραπεζίτης, Π. Κοτρότσιος, εκδότης, κ.α.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Εστάλησαν τα πρώτα SMS για δωρεάν μαστογραφία σε γυναίκες 45-49 ετών και 70-74 ετών

Τα πρώτα SMS για δωρεάν μαστογραφία στις νέες ηλικιακές ομάδες, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά», εστάλησαν από χθε...

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεχρεώσετε τις πιστωτικές κάρτες σας – Τι συμβουλεύει αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

Ο Ramit Sethi, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του best seller των New York Times “I Will Teach You To Be Rich”, έδωσε πολύτιμες συμβουλές μιλώντας στο CNBC. Μεταξύ...

Φόρτωση άρθρων...