Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Ποια πόλη της Ελλάδας κατανάλωσε… 1 εκατομμύριο σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη

Ελλάδα

Ένα βήμα πιο κοντά στις Απόκριες, αλλά και τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής μας έφερε η Τσικνοπέμπτη.

Η φετινή Τσικνοπέμπτη… γέμισε καπνούς κεντρικούς δρόμους σε μεγάλες πόλεις, καθώς μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τα… πάντα ήταν ελεύθερα.
Η αγορά κινήθηκε σε καλά επίπεδα και καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας κρεάτων, οι οποίες είχαν την δυνατότητα προμήθειας της αγοράς, με απίστευτες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

Η πόλη με κατανάλωση ρεκόρ
Μάλιστα, σύμφωνα με το pelop.gr, μόνο στην Πάτρα εκτιμάται πως πουλήθηκαν… 1 εκατομμύριο σουβλάκια για την Τσικνοπέμπτη.

Ο αριθμός δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η Πάτρα έχει πληθυσμό γύρω στις 300.000 κατοίκους, μαζί με τα περίχωρα.

Έμπορος που δραστηριοποιείται στον τομέα της αγοράς κρέατος ανέφερε στην ότι ο ίδιος μόνο προμήθευσε 6 καταστήματα της Πάτρας με 30.000 σουβλάκια!

Το σουβλάκι ήταν ο «βασιλιάς» της Τσικνοπέμπτης, είπε ο πρόεδρος των κρεοπωλών Πάτρας Παναγιώτης Ζυγούρας, που συμφώνησε ότι ο συνολικός αριθμός για τα σουβλάκια δεν είναι υπερβολή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλάζει άποψη η κοινή γνώμη στην Αγγλία - Ακόμη και ο Μόργκαν είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών

Ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής και σχολιαστής Πιρς Μόργκαν, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής της παραμονής των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, αποκάλυψε, στη διάρκεια εκπ...

Φόρτωση άρθρων...