Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων στον Youtuber - Αρνείται τις κατηγορίες

Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 35χρονου youtuber «Hayate»

Έπειτα από τη δίωξη ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τα αδικήματα, παραπέμφθηκε σε ανακριτή, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Ο 35χρονος διώκεται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ' επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να υποστηρίζει πως δεν υφίσταται θέμα εκμετάλλευσης, καθώς υπήρχε συναίνεση. Ακόμα, φέρεται να ισχυρίζεται πως διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.

Βίντεο ντροπής

Σκηνές βίας και ακραίας εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε live μετάδοση με θύματα άτομα με νοητική στέρηση περιλαμβάνονται στα βίντεο που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος YouTuber με το ψευδώνυμο «Hayate» ή Αρχηγός ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, στο Αιγάλεω, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Στο σπίτι του οι Αστυνομικοί βρήκαν δύο άτομα με νοητική στέρηση τα οποία ο YouTuber, εκμεταλλευόταν βάζοντάς τους να πρωταγωνιστούν στα επίμαχα βίντεο από τα όποια ο ίδιος κέρδιζε χρήματα.

«Έδιναν 200 ευρώ στον Hayate για να μας χτυπάει»

Στο μεταξύ, τη δική τους μαρτυρία για τη δράση του «Hayate», του youtuber που συνελήφθη για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία μετέφεραν το πρωί της Τετάρτης δύο από τα θύματά του. Όπως είπαν ο Hayate τους χτυπούσε άσχημα, τους έφτυνε ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιοι από τους χιλιάδες followers του, τους οποίους ο ίδιος αποκαλούσε army, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει ΑμεΑ.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Hayate «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε ο Red Dragon, o οποίος τον Νοέμβριο του 2022 είχε και ο ίδιος συλληφθεί για παρενόχληση δύο ανηλίκων 

«Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βάρδος προσθέτοντας ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι «το έπαιζε πιο μαλακός».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Φόρτωση άρθρων...