Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Barbara»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη την χώρα

Προβλήματα στους δρόμους σε όλη την χώρα συνεχίζουν να προκαλούν οι χιονοπτώσεις που έχει φέρει η κακοκαιρία «Barbara».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, εξετάζεται η πιθανότητα διακοπής της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων κατά τις βραδινές ώρες (22:00), εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του κόμβου Μαγούλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, στο ύψος της περιοχής Λούμπα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αλεποχώρι.

Ακόμα, επιτρέπεται η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων:

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής.

Σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτών.

Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί στην Αττική είναι:

– Η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

– Η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Νομού Αττικής με τον Νομό Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

– Η επαρχιακή οδός Τατοΐου-Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (πρώην βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο.

– Η επαρχιακή οδός Μαλακάσας-ΑγίουΜερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγίου Μερκούριο.

– Η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς τον Υμηττό.

– Η οδός Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.

– Η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασύβουλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

– Η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο δρόμος στα Μάλγαρα – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό

Το μεσημέρι άνοιξε ο δρόμος στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Στα Μάλγαρα βρίσκονταν το πρωί πάνω από διακόσια οχήματα βαρέως τύπου, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες καθώς, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η τροχαία έθεσε σε ισχύ την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους.

Στο μεταξύ, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στα οδικά δίκτυα Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και Δ.Ε. Λαχανά, Καλλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού του Δήμου Λαγκαδά.

Οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν και να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Φόρτωση άρθρων...