Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ποιοι επώνυμοι θα τρέξουν με τη δάδα στην Oλυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Ξεκίνησε το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα, με πρώτη διανυκτέρευση σήμερα στην Πύλο. Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που παρέλαβε τη φλόγα από την πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, με την Γαλλίδα ολυμπιονίκη της κολύμβησης Λορ Μανοντού και τον Μαργαρίτη Σχοινά, να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Η φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα πριν μεταφερθεί στις 26 Απριλίου από το λιμάνι του Πειραιά στη Μασσαλία, με το ιστιοφόρο Belem.
Κατά την διάρκεια του 11ημερου ταξιδιού της, η φλόγα θα περάσει στα χέρια 600 λαμπαδηδρόμων, αρκετών εκ των οποίων να προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ποιοι επώνυμοι θα τρέξουν στην λαμπαδηδρομία

Χαρακτηριστικά, αύριο αναμένεται να συμμετάσχει ως λαμπαδηδρόμος η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και μία ημέρα μετά ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Στις 19 Απριλίου η φλόγα θα περάσει στην Αθήνα με παλιές δόξες του αθλητισμού, αλλά και την χορογράφο Αρτεμις Ιγνατίου, να είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Στις 20 Απριλίου ο Ισίδωρος Κούβελος θα συμμετέχει στην λαμπαδηδρομία, όπως και ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Απριλίου, η υποψήφια ευρωβουλευτής και ολυμπιονίκης του στίβου Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η επίσης ολυμπιονίκης του στίβου, Τασούλα Κελεσίδου, θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Στην διαδρομή της φλόγας για την Πάτρα, θα τρέξουν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας.

Στην τελευταία ημέρα λαμπαδηδρομίας, η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα, θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, όπως και ο ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, αλλά και ο ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πύρρος Δήμας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Άγγελος Παυλακάκης (πρώην πρωταθλητής του στίβου), Νίκος Λεπενιώτης (διευθυντής στην ΚΑΕ Ολυμπιακός), Μαρία Πολύζου (υποψήφια στο συμβούλιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές και μαραθωνοδρόμος), Δώρα Γκουντούρα (πρωταθλήτρια ξιφασκίας), Γκαμπριέλα Παπαδάκις (Ελληνο-γαλλίδα θρύλος του καλλιτεχνικού πατινάζ, Μόνα Φράνσις (Γαλλίδα παραολυμπιονίκης) και ο διεθνής με την εθνική πόλο Ιωάννης Φουντούλης που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος.

Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία

1η ημέρα: ΤΡΙΤΗ 16/4/2024

ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ -ΓΑΣΤΟΥΝΗ – ΠΥΡΓΟΣ – ΖΑΧΑΡΩ  – ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΠΥΛΟΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

2η ημέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/2024

ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – COSTA NAVARINO HILLS CLUB – ΣΠΑΡΤΗ – ΤΕΓΕΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ -ΜΥΚΗΝΕΣ – NAYΠΛΙΟ – ΝΕΜΕΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

3η ημέρα: ΠΕΜΠΤΗ 18/4/2024

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ) – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΝΩΣΣΟΣ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΧΑΝΙΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)

4η ημέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2024

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

5η ημέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/2024

ΑΚΡΟΠΟΛΗ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ – ΕΟΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΟΑΚΑ  – ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΟΛΙΤ. ΑΕΚ – ΔΕΛΦΟΙ – ΛΑΜΙΑ – ΒΟΛΟΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

6η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4/2024

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΟΥΜΠΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

7η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 22/4/2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

8η ημέρα: ΤΡΙΤΗ 23/4/2024

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΒΕΡΟΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ (ΑΙΓΕΣ) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

9η ημέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4/2024

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

10η ημέρα: ΠΕΜΠΤΗ 25/4/2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ – ΠΑΤΡΑ – ΣΠΙΤΙ ΠΑΛΑΜΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

11η ημέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/4/2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΣΟΥΝΙΟ –  ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...