Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ποιοι θα συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης - Τι θα ισχύσει για τα Μέσα Μεταφοράς

Ελλάδα

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή στην 24ώρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00 ή νωρίτερα.
Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ποια Μέσα Μεταφοράς τραβούν «χειρόφρενο» την Τετάρτη

Δίχως Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο θα μείνει την Τετάρτη, 17 Απριλίου, η Αττική μιας και οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Ακόμα, δε θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια ο Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ.

Tα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία.

Απεργούν οι γιατροί

Στην πανελλαδική απεργία θα λάβουν μέρος και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς), αλλά και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

«Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Και οι εκπαιδευτικοί

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιούν καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας, από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου. «Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Συμμετέχει ο ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 17 Απριλίου. Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.
Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Θα συμμετέχουν και οι λογιστές

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και έτσι με τη σειρά της απεργεί στις 17 Απριλίου.

Στις 21 Μαΐου θα απεργήσει η ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2024.

Τα αιτήματα της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης, προτάσσοντας ως βασικά επιχειρήματά τα εξής:

Μείωση του ΦΠΑ για έναν χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών.

Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων, ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.

Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

Διεύρυνση των δικαιούχων της επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά όσον αφορά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών».

Άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, καθώς και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση Συλλογικών Συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ).

Αυστηρός θεσμικός έλεγχος και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με την ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Φόρτωση άρθρων...