Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών

Ελλάδα

Το πρόγραμμα για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών αποφάσισε σήμερα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών, προϋπολογισμού περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αποτελεί το τρίτο βήμα για την ανανέωση του στόλου μετά την προμήθεια των Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Η απόφαση για το Πολεμικό Ναυτικό ελήφθη σε μία χρονική περίοδο που φαίνεται να ολοκληρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας με την εξαγορά τους από την ΟΝΕΧ, η οποία πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ιταλικό όμιλο Fincantieri.

Ο ιταλικός όμιλος θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο στη σχεδίαση και τη ναυπήγηση κορβετών, ενώ στα ναυπηγεία της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Fincantieri Marinette Marine (FMM) στις ΗΠΑ χτίζονται για λογαριασμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού οι κορβέτες πολλαπλών ρόλων, LCS.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, Γκουίντο Κροσέτο, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

Φόρτωση άρθρων...