Σαββάτο
27 Δεκεμβρίου 2025

"Πόλεμος" στο διαδίκτυο για την "αντάρτισσα" Μποφίλιου: Ρεσιτάλ διαξιφισμών και δηλώσεων

Ελλάδα

«Πόλεμο» στο διαδίκτυο και «μάχη χαρακωμάτων» έχει προκαλέσει η συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου σε καθημερινή εφημερίδα, η οποία, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι είναι «τροτσκίστρια» που όμως ψηφίζει ΚΚΕ και ταυτόχρονα ψάχνει ηγέτη να βγει μαζί του στο βουνό...

«Αυτό που με πληγώνει είναι που μπήκε στο στόμα του καθενός, ακόμα και των αμόρφωτων, "ε, είδαμε και την πρώτη φορά Αριστερά τι έκανε". Είναι μαχαίρι στην καρδιά. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, είχα πάρα πολλές ανησυχίες», είπε η τραγουδίστρια στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ημουν σίγουρη πως δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ανατρέψει τα πράγματα, να πάει στους δράκουλες και να κάνει κάτι. Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του Τσίπρα, ούτε ότι κάποιοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν ξεχωριστή ιδεολογική παιδεία. Δεν το συζητώ.

Αλλά σε αυτό το σύστημα, από τη στιγμή που είσαι μέσα στο σύστημα, δεν μπορείς να κάνεις την ανατροπή. Η επανάσταση γίνεται μόνο από τον λαό. Ψηφίζω ΚΚΕ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία, για δύο λόγους: επειδή το νιώθω ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη», εξήγησε η τραγουδίστρια, ενώ σε ερώτηση για την στάση του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματική:

«Πολύ καλά έκανε. Το φαντάζεσαι πώς θα ήταν τώρα, αν είχε συνεργαστεί; Ηταν δεδομένα τα μέτρα, δεν γινόταν αλλιώς, θα τα έπαιρναν».

Η Νατάσσα Μποφίλιου δεν διστάζει να χαρακτηρίζει «δικτατορία» την Ευρωπαϊκή Ενωση, παραδέχεται πως «στα βάθη της ψυχής» της είναι «τροτσκίστρια» και εύχεται: «Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό. Αλλά τώρα αισθάνομαι εντελώς παροπλισμένη».

Η συνέντευξή της προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο να της επιτίθενται με σφοδρότητα.

Τατσόπουλος: Είσαι χαζοβιόλα

«Νατάσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι. Οι άνθρωποι που ανέβαιναν στο Βουνό ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε. Μην σε κρατάμε όμως. Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού.

Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη. Έως τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ανέβεις στο Βουνό. Μπορείς να κάνεις και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες. Να σταματήσεις τις συναυλίες σου, ας πούμε. Τέτοιο χτύπημα δύσκολα η δικτατορία θα το αντέξει», έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Facebook σχολιάζοντας τη συνέντευξη της τραγουδίστριας.

«Μνημείο μεταπολιτευτικής σκέψης αριστερού κουλτουροβολεψιματία»

«Μποφίλιου: Η γνήσια επίγονος των αριστεροκουλτουροβάρδων της μεταπολίτευσης, των κλαψιάρηδων της ευμάρειας, των επιδοτούμενων κραουνάκηδων. Να διοριστεί άμεσα! Συμφωνώ με τη Μποφίλιου σε ένα οράγμα: την απόρριψη και την καταδίκη του ναζισμού.

Κατά τα άλλα, η συνέντευξή της είναι μνημείο μεταπολιτευτικής σκέψης αριστερού κουλτουροβολεψιματία - και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ.Το σχόλιο περί Μποφίλιου αφορά την ιδεολογία ως μάρκετινγκ.

Δεν κάνει στρατευμένη τέχνη (τα τραγούδια της δεν είναι πολιτικά), αλλά self-branding ως κομμάτι του business model της με κοινά στόχους αριστερά και όχι. Μου λένε ότι έχει τίμια ψυχή. Θα φανεί απ´το αν θα γίνει Τσακνής», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Twitter.

«Συνεχίστε να πετάτε λάσπη με λύσσα και σεξισμό»

Στα πυρά που δέχθηκε για τη δήλωσή της ότι «ψάχνει ηγέτη να βγει στο βουνό» απάντησε με ανάρτησή της στα social media η Νατάσα Μποφίλιου.

Η Νατάσα Μποφίλιου στην ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook ανέφερε:
«Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.

Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα 'ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ' έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.

Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.

Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.

Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο.
Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.

Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος.

Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου.» 

«Επανάσταση και "στάσου, μύγδαλα"»

Oύτε την απάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου στα σχόλια που δέχθηκε για την συνέντευξή της όπου δήλωσε πως η ΕΕ είναι δικτατορία, πως είναι «τροτσκίστρια» που ψηφίζει ΚΚΕ και πως ψάχνει ηγέτη να βγει στο βουνό, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Με νέα ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook χαρακτηρίζει τα όσα έγραψε η τραγουδίστρια «έκθεση τρίτης δημοτικού», ενώ μίλησε για «πολιτικό παλιμπαιδισμό» όπου η Νατάσσα Μποφίλιου ανέμειξε «Τρότσκι αγκαλιά με τον Στάλιν, το αντάρτικο στο Βουνό με τον Ηγέτη, η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μόλις σφίγγουν οι κώλοι, να πετάμε και μια Ευρώπη των Εθνών για ξεκάρφωμα, έρωτα, επανάσταση και "στάσου, μύγδαλα"», ευχόμενος «σε καλό να μας βγει».

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook: 
Διάβασα προ ολίγου και την απάντηση της Μποφίλιου στα σχόλιά μας. Ψάχνω να βρω κι εγώ μια έκθεσή μου για να της ανταπαντήσω, από την τρίτη δημοτικού, γύρω από τα αγαθά της αποταμίευσης, αλλά γαμώτη δεν την βρίσκω. Δεν ξέρω, βρε παιδιά.

Σε καλό να μας βγει αυτός ο πολιτικός παλιμπαιδισμός, ο Τρότσκι αγκαλιά με τον Στάλιν, το αντάρτικο στο Βουνό με τον Ηγέτη, η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μόλις σφίγγουν οι κώλοι, να πετάμε και μια Ευρώπη των Εθνών για ξεκάρφωμα, έρωτα, επανάσταση και "στάσου, μύγδαλα".

Ειλικρινά, εύχομαι εκ βαθέων, σε καλό να μας βγει. Μονάχα μην αποφασίσει ποτέ κανείς να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας. Με τέτοιο μαζικό κρετινισμό. Μια χαψιά θα μας κάνει. Βενσερέμος και Κάτω τα Φαρμάκια. Καληνύχτα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Ποιοι ήταν οι τέσσερις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τους τέσσερις ορειβάτες που αγνοούνταν για δύο μέρες στα Βαρδούσια στη Φωκίδα και τελικά εντοπίστηκαν νεκροί. Πληροφορίες αναφέρουν οι ορειβάτες β...

Φόρτωση άρθρων...