Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Πολυτεχνείο: Ένταση σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά το πέρας των πορειών (βίντεο)

Ελλάδα

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, πετροπόλεμο, κρότου λάμψης και χρήση χημικών, σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα κουκουλοφόρων περί τις 20.10 πέταξε μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘμ ενώ έβαλε και φωτιά σε κάδους.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και στο ύψος του αμερικανικού προξενείου πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση. Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και στη συνέχεια έκαψαν την αμερικανική σημαία.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας το κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό την παρουσία περισσότερων από 2.000 αστυνομικών.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Ομάδα αγνώστων που βρίσκονταν στην «ουρά» της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα, επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Πάτρας, με περίπου 1.500 άτομα να συμμετέχουν. Την πορεία οδηγούσαν εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους.

Όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας σημειώθηκε ένταση, με διαδηλωτές να πετούν πέτρες και μολότοφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μύκονος: Ψάχνουν την αιτία της αιματηρής συμπλοκής – Στο μικροσκόπιο τα βίντεο από την κάμερα του μπαρ και οι καταθέσεις

Την αιτία της άγριας συμπλοκής που έγινε στη Μύκονο το βράδυ της Παρασκευής αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση για το αιματηρό περιστατικό με τον έναν νεκρ...

Φόρτωση άρθρων...