Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πολυτεχνειούπολη: Συνθήκες τρόμου αναφέρουν οι φοιτητές – Επιβεβλημένη η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (Video)

Η επέμβαση της Aστυνομίας στις φοιτητικές εστίες, όμως κατέδειξε και άλλο ένα πρόβλημα. Όλοι γνώριζαν για την ύπαρξη των κακοποιών, οι φοιτητές πολλές φορές είχαν καταγγείλει στην αστυνομία περιστατικά, άνθρωποι είχαν απειληθεί ακόμη και με όπλα και κανείς αρμόδιος δεν έκανε το παραμικρό.

Η είδησης της δράσης συμμοριών μέσα στην φοιτητική εστία, μπορεί να ξάφνιασε κάποιους αλλά όχι την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

«Μεγάλο μέρος των χώρων ήταν κατειλημμένο από συμμορίες και επίσης γινόταν διακίνηση ουσιών, ενδεχομένως και άλλων επικίνδυνων υλικών, ενδεχομένως και όπλων», υποστήριξε ο Κίμων Χατζημπίρος, ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ.Π.

«Έχουν γίνει hold ups, με όπλο, έχουν απειληθεί άνθρωποι μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», σχολίασε η Βάσω Κίντη, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

H κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου σύμφωνα με τον πρύτανη του εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέα Μπουντουβή, το τελευταίο δίμηνο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Και ο ίδιος όπως λέει στο MEGA αλλά και φοιτητές είχαν καταγγείλει την δράση των συμμοριών.

«Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ενημέρωσα τις αρμόδιες Aρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η χτεσινή επέμβαση ήταν επιβεβλημένη», ανέφερε ο Ανδρέας Μπουντουβής, πρύτανης του Ε.Μ.Π.

«Οι φοιτητές εννοείται ότι γνώριζαν, και μάλιστα οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλαμε διαχρονικά αυτή τη κατάσταση και δεν δείχναμε καμία ανοχή», δήλωσε φοιτητής.

Συμβιώνοντας με συμμορίες

Για την κατάσταση στην Πανεπιστημιούπολη, μίλησε στο MEGA μία φοιτήτρια που μένει στις εστίες τον τελευταίο χρόνο. Με αλλοίωση φωνής και χωρίς το όνομα της για να μπορεί να κυκλοφορεί με λιγότερο φόβο τις επόμενες ημέρες.

Μπορεί να έχει πρόσβαση στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και κυρίως μέσα στις εστίες οποιοσδήποτε θέλει και σε οποιοδήποτε χώρο θέλει, ότι ώρα και αν είναι. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος έχουν πρόσβαση στο κτήριο.

Τα βράδια όπως περιγράφουν φοιτητές και καθηγητές, η κατάσταση χειροτερεύει.

«Δεν κυκλοφορείς εύκολα, εγώ δηλαδή για να πάω στο αυτοκίνητο μου προσέχω πάρα πολύ, για να πάω από το γραφείο μου στο αυτοκίνητο μου. Δεν μπορείς να νιώθεις ασφαλής όταν ξέρεις ότι γύρω σου υπάρχει κόσμος ο οποίος διακινεί, τρομοκρατεί και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να βρεθείς στο στόχο», περιέγραψε η Βάσω Κιντή.

Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος είναι ξεκάθαρος

«Ο νόμος είναι σαφής, όταν γίνονται κακουργήματα δεν απαιτείται κανενός είδους επίκληση της αστυνομίας, η αστυνομία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μόνη της. Μόνο αν είναι πταίσμα μπορεί να χρειαστεί η γνώμη του πρύτανη», σημείωσε ο Νίκος Μαρκάτος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, πρώην πρύτανης ΕΜΠ.

Συγκέντρωση φοιτητών για τις εστίες

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης του υπουργείου Παιδείας, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις εστίες που διαμένουν αλλά και για τον τρόπο που παρενέβη η αστυνομία .

«Τρομοκρατήθηκαν φοιτητές, πέσανε σφαίρες δίπλα στα αμφιθέατρα εκεί που δίναμε μάθημα, ανοίχτηκαν όλα τα δωμάτια ανεξαιρέτως φοιτητών, καταστράφηκαν περιουσίες», υποστήριξε φοιτητής.

Η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου σύντομα πρόκειται να ανακαινισθεί και για αυτό το λόγο θα εκκενωθεί. Όταν ανοίξει ξανά, θα δοθεί άραγε στα σωστά χέρια;

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Φόρτωση άρθρων...