Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πώς η αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ελλάδα

Τρεις είναι οι συλλήψεις που κατά πληροφορίες έχουν γίνει και αφορούν τον ακήρυχτο πόλεμο στη «νύχτα» και τις εκτελέσεις μελών της Greek Mafia.

Οπως έγινε γνωστό χθες συνελήφθησαν δύο άτομα για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη. Πρόκειται για ομογενείς από τη Σοβιετική Ενωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, έχει γίνει μια ακόμη σύλληψη, περί όπλων και όχι για εγκληματική οργάνωση, καθώς στο σπίτι του φαίνεται πως εντοπίστηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ.

Σημειώνεται πως στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν γίνει ήδη έλεγχοι και κατά πληροφορίες έχουν εντοπιστεί όπλα.

Καταλυτικό ρόλο στις συλλήψεις έπαιξε η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη, καθώς μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας και της Greek Mafia.

8 ταυτοποιήσεις για την Greek Mafia

Την ίδια ώρα έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ άτομα που εμπλέκονται στον «πόλεμο» της νύχτας και στις δολοφονίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δύο από αυτούς βρίσκονται στη φυλακή, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος εικάζεται ότι βρίσκεται στο Μαυροβούνιο. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμεσα στους οκτώ που έχουν ταυτοποιηθεί να βρίσκεται και ο ηθικός αυτουργός των δύο εκτελέσεων.

Σήμερα μεταξύ 11:00 με 11:30 αναμένονται οι συλληφθέντες να μεταφερθούν στην Ευελπίδων, ενώ οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ πιθανότατα σήμερα στις 15:00 με 15:30 θα προχωρήσουν σε παρουσίαση, σχετικά με τις συλλήψεις και τις ενέργειές τους.

Δολοφονία Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας. Ο Σκαφτούρος ήταν γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές “βαριές” υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης είχε εξοχικό σπίτι.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (25.04.2022). Οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Από την επίθεση, ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, 22 και 45 ετών.

Δολοφονία Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Οι δράστες επέβαιναν σε μαύρο τζιπ και πυροβόλησαν και σκότωσαν τα δύο θύματα έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους στον Κορυδαλλό.

Σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν τους δύο άνδρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φόρτωση άρθρων...