Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου, ποιοι θα την κάνουν

Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η Επιτροπή σήμερα και όπως αναμενόταν ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 θα γίνει σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Όπως ξεκαθάρισε, είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ωστόσο, ο Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Ακόμα, στην ΕΡΤ αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η παραλλαγή Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου. Δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο ελληνικό νησί αποθεώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα των ξένων Μέσων Ενημέρωσης για τα ελληνικά νησιά. Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τα νησιά της Ελλάδας για την ομορφιά τους. Τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ξ...

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες αλλά από τη Δευτέρα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» από το απόγευμα της Δευτέρας και...

Φόρτωση άρθρων...