Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου, ποιοι θα την κάνουν

Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η Επιτροπή σήμερα και όπως αναμενόταν ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 θα γίνει σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Όπως ξεκαθάρισε, είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ωστόσο, ο Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Ακόμα, στην ΕΡΤ αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η παραλλαγή Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου. Δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ενέδρα από ανήλικους ληστές σε μαθητή στο Αίγιο

Το γεγονός ότι η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο ήταν γεμάτη κόσμο, μέρα-μεσημέρι της Κυριακής, δεν εμπόδισε τρεις θρασύτατους ανήλικους να περικυκλώσουν ένα επίσης ανήλικο πα...

Καλαμαριά: 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι με όμηρο τη σύντροφό του, την οποία πριν είχε χτυπήσει

Ένας 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας την 52χρονη σύντροφό του, όταν μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη γ...

Πειραιάς: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον 31χρονο αστυνομικό

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εργολάβου του κτηρίου που κατέρρευσε το πρωί στον Πειραιά. Ο εργολάβος του κτηρίου, που τα χαλάσματά του καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυν...

Φόρτωση άρθρων...