Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η Επιτροπή σήμερα και όπως αναμενόταν ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 θα γίνει σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Όπως ξεκαθάρισε, είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ωστόσο, ο Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Ακόμα, στην ΕΡΤ αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η παραλλαγή Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου. Δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.