Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Πότε υποχωρεί το κύμα ψύχους

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη και μεθαύριο, Τετάρτη. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πάντως, μέχρι το τέλος της βδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην, καθώς προβλέπεται ανοιξιάτικο σκηνικό με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική και την Αθήνα, για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και στα απολύτως πεδινά τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Αυξημένη πιθανότητα σποραδικών χιονοπτώσεων υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ιδιαίτερα στα βόρεια και κοντά στους ορεινούς όγκους, οι οποίες όμως το μεσημέρι θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας προβλέπονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η επιδείνωση του καιρού αφορά στην ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα της Κυριακής. Από την Πέμπτη και έπειτα ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Πολυετείς καθείρξεις στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Με ποινές που φτάνουν τις πρόσκαιρες καθείρξεις έως 15,5 χρόνια και χρηματικές ποινές μέχρι 100.000 ευρώ, καταδικάστηκαν πενήντα κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στ...

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Φόρτωση άρθρων...