Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Κακοκαιρία: Πότε υποχωρεί το κύμα ψύχους

Ελλάδα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη και μεθαύριο, Τετάρτη. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πάντως, μέχρι το τέλος της βδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην, καθώς προβλέπεται ανοιξιάτικο σκηνικό με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική και την Αθήνα, για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και στα απολύτως πεδινά τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Αυξημένη πιθανότητα σποραδικών χιονοπτώσεων υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ιδιαίτερα στα βόρεια και κοντά στους ορεινούς όγκους, οι οποίες όμως το μεσημέρι θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας προβλέπονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η επιδείνωση του καιρού αφορά στην ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα της Κυριακής. Από την Πέμπτη και έπειτα ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη