Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Ελλάδα

Πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις και βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στα δυτικά ηπειρωτικά τοπικές βροχές από το μεσημέρι, στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. 

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 και στη Θράκη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και μετά το μεσημέρι στα βόρεια.  Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες σποραδικές καταιγίδες.  Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 18 έως 25 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια και γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολωνός: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη 18 νέων κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Την παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητεί ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας, με πρ...

Καλαμάτα: Άγριος καβγάς μεταξύ κοριτσιών με χαστούκια, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα

Σε έναν άγριο ξυλοδαρμό κατέληξε η διαφωνία δυο ανήλικων κοριτσιών στην Καλαμάτα. Ο άγριος ξυλοδαρμός ξεκίνησε με αφορμή τους κοιλιακούς. Η συνέχεια προκαλεί σοκ. Χαστούκια, κλωτσι...

Φόρτωση άρθρων...