Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Προανάκριση για τον θάνατο του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος φροντιστής που πυροβόλησε τον χιμπατζή. Ο εισαγγελέως ζώων ενημερώθηκε από την Αστυνομία και ζήτησε να του αποσταλεί το προανακριτικό υλικό.

Προανάκριση από το Aστυνομικό Tμήμα Σπάτων-Αρτέμιδας πραγματοποιείται για τη θανάτωση του χιμπατζή, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Λίγο μετά το περιστατικό συνελήφθη και ο 29χρονος φροντιστής που πυροβόλησε το ζώο. Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων, ο οποίος ενημερώθηκε από την Αστυνομία και ζήτησε να του αποσταλεί το προανακριτικό υλικό, αφού ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Πώς το έσκασε ο χιμπατζής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι οι υπεύθυνοι του πάρκου που έδωσαν κατάθεση για το περιστατικό, ανέφεραν ότι ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου. 

Γνωστοποιείται ακόμα πως οι φροντιστές επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, με σκοπό αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γι' αυτό αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή.

Την απόφαση εκτέλεσε ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος πυροβόλησε το χιμπατζή με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. 

Οι υπεύθυνοι του πάρκου ειδοποίησαν την Αστυνομία αμέσως όταν ο χιμπατζής πήδηξε τον φράκτη, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι φροντιστές είχαν ήδη σκοτώσει το ζώο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Φόρτωση άρθρων...