Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Προς άρση των μέτρων για τη διασκέδαση, παραμένει η μάσκα - Τι θα γίνει με τα γήπεδα 

Εντός της ημέρας θα παρθούν οι αποφάσεις για το ποια μέτρα κατά της πανδημίας θα αρθούν. Σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και η αποκλιμάκωσης της επιδημίας του κορωνοϊού τους επιτρέπει να ανοίξουν με τις εισηγήσεις τους τον δρόμο της επιστροφής στην Κανονικότητα.

Στη συνεδρίαση οι ειδικοί θα αξιολογήσουν το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών  που παραμένουν ακόμη στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης και στα γήπεδα.

Παράλληλα, οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών που είχαν ανασταλεί από την αρχή του έτους. Ακόμα, στην ημερήσια διάταξη θα τεθεί το ζήτημα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και των καρναβαλικών παρελάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί από τους επιστήμονες στην Κυβέρνηση να αρθεί η απαγόρευση των ορθίων θαμώνων στη τη διασκέδαση και την εστίαση.

Εφόσον γίνει αυτό η επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους θαμώνες των σχετικών χώρων είναι πλήρης. 

Αντίθετα, αυτό που δεν αναμένεται να αρθεί στους κλειστούς χώρους αλλά και τους ανοιχτούς με μεγάλο συγχρωτισμό είναι η χρήση της μάσκας.

Πάντως, με την ισχύ όπως όλα δείχνουν των νέων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα η διασκέδαση θα γίνεται με άλλους όρους, κάτι που θα ικανοποιήσει επιχειρηματίες και πολίτες ενόψει της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς. 

Ωστόσο, δεν αναμένεται θετική εισήγηση για ανοιχτές μαζικές εκδηλώσεις όπου η τήρηση του βασικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, δηλαδή η συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων, δεν μπορεί να διασφαλιστεί.

Στη σημερινή συνεδρίαση και εφόσον ζητηθεί από την Κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και να φτάσει το 50% σε σχέση με 10% που είναι σήμερα.

Επίσης, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» και για τη διενέργεια σχολικών εκδρομών που είχαν ανασταλεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το μήνυμα που με αγωνία συνεχίζουν να εκπέμπουν επιστήμονες και κυβέρνηση είναι πως η καλή έκβαση της κατάστασης και η άρση των περιορισμών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της πανδημίας και της κυκλοφορίας του κορωνοϊού. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...