Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Προβληματισμός από την αύξηση περιστατικών βίας ανάμεσα σε ανηλίκους (Video)

Ελλάδα

Αυξάνονται καθημερινά τα περιστατικά ωμής βίας μεταξύ ανηλίκων. Στο Χαλάνδρι η Αστυνομία συνέλαβε έντεκα άτομα μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ δυο συμμοριών για τα μάτια μιας κοπέλας, κατά την οποία βγήκαν μάλιστα και μαχαίρια και τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Οι κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο, αποτέλεσμα χθεσινής συμπλοκής ανηλίκων στο Χαλάνδρι σοκάρουν. Ο κύκλος βίας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, δύο παρέες ανηλίκων έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους… Βγήκαν Καδρόνια, ρόπαλα ακόμα και μαχαίρια και όλα αυτά για τα μάτια μιας κοπέλας.

«Ήταν καμιά τριανταριά άτομα, οι μισοί καθόντουσαν εδώ απέναντι και σε μία φάση φωνάζαν, βρίζανε. Ήρθαν προς τα εδώ, στα λεωφορεία και πλακωνόντουσαν στο ξύλο, με ξύλα με καδρόνια, με πέτρες», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

O καυγάς για τα μάτια μιας κοπέλας ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στη Λούτσα. Η διαμάχη συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων και χτες δόθηκε το ραντεβού στην Αγία Παρασκευή για να λύσουν οι δύο παρέες τις διαφορές τους.

Η άγρια συμπλοκή σόκαρε περαστικούς, που δεν πίστευαν στα μάτια τους τη βαρβαρότητα που έβλεπαν από τους νεαρούς. Δύο τραυματίστηκαν από μαχαίρι.

Στο περιστατικό εμπλέκονται έντεκα άτομα, από αυτούς οι εννέα είναι ανήλικοι. Οι έντεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε βάρος των ανηλίκων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. 

Ορίστηκε ρητή δικάσιμος, ενώ οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Μέχρι να γίνει η δίκη τους θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη επιμελητή ανηλίκων.

Είχαν σπείρει τον τρόμο

Αδίστακτοι ανήλικοι ληστές προσεγγίζουν και επιτίθενται σε διερχόμενο πεζό, τον κυνηγάνε και προσπαθούν να του αρπάξουν χρήματα και κινητό.

Είναι μόνο μία από τις ληστείες που διέπραξε μία συμμορία ανηλίκων που είχε σπείρει τον τρόμο στα νότια προάστια. Οι αδίστακτοι ληστές, επιτίθονταν και λήστευαν κυρίως ανήλικους περαστικούς.

Τα μέλη της συμμορίας ήταν συνολικά πέντε, από τα οποία τα τέσσερα ήταν ανήλικοι και ένας ήταν ενήλικος, ο οποίος μάλιστα είχε και το ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν και με το οποίο εντόπιζαν τα θύματά τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη των πέντε νεαρών, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε έξι γονείς των ανηλίκων κατηγορούμενων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εγκαταλείπουν την Αθήνα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα -Πληρότητα κοντά στο 100% στα πλοία

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διευκόλυνση των επιβατών. Από ...

Φόρτωση άρθρων...