Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου του 60χρονου πιλότου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπελιβάνη, για τον θάνατο του 60χρονου πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή στο Μάλεμε Χανίων στην Κρήτη. 

Ο θάνατος του προέδρου της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, Θεόδωρου Πάντου, προήλθε από πνιγμό, σύμφωνα με το πόρισμα.

Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης είχαν βρεθεί δεμένοι στις θέσεις τους μέσα στην άτρακτο του μονοθέσιου αεροσκάφους που συνετρίβη την Πέμπτη στην θαλάσσια περιοχή των Χανίων.

Σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση και για τον συγκυβερνήτη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Το σχέδιο πτήσης έλεγε ότι η προσγείωση ήταν προγραμματισμένη για τις 17:30 στο αεροδρόμιο Χανίων, στο Ακρωτήρι. Δεν γνωρίζουμε πώς και γιατί βρέθηκε εδώ» σημείωσε ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Σταθμού Χανίων, Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, κατά την επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους που ολοκληρώθηκε από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως έκανε γνωστό, το αεροσκάφος θα ανελκυθεί σε χώρο του παλιού αεροδρομίου μέχρι να εξεταστούν τα συντρίμμια από ειδικούς πραγματογνώμονες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάτι δεν πήγε καλά με τον προγραμματισμό της πτήσης από την Κωπαΐδα, με αποτέλεσμα να φτάσουν Χανιά ενώ νύχτωνε, κάτι που είναι απαγορευτικό για αυτόν τον τύπο αεροσκαφών που δεν διαθέτουν κατάλληλα όργανα για την νύχτα και ειδικά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε που άλλωστε δεν διαθέτει τα κατάλληλα όργανα.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμενικό ενώ την έρευνα θα διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου των δύο φίλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...