Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Θρήνος για τον επισμηναγό που σκοτώθηκε – Ήταν η τελευταία πτήση του με τα T-2

Ελλάδα

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος του. Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία ο πιλότος που έχασε τη ζωή του είναι ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας.

Η τραγωδία μάλιστα εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση.

Σύμφωνα με αναφορές, αυτή ήταν η τελευταία πτήση του πιλότου με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο αποσύρεται το επόμενο διάστημα.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός που έχασε τη ζωή του.

Η πτώση σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.

Το διθέσιο αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έχασε τη ζωή του ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για εκδικητική πορνογραφία - Συνελήφθη ο 43χρονος

Ένα ακόμη ενδοοικογενειακό επεισόδιο που σημειώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μια 41χρονη από την Αλβανία, η οποία πήγε στο αστυνομικό τμ...

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ τις επόμενες ημέρες -Τα δρομολόγια

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Απόψε, όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23...

Ξεσπούν οι συγγενείς της γυναίκας που παρασύρθηκε από δύο μηχανές -«Ο ένας την έριξε κι ο άλλος την χτύπησε»

Ο γιος της γυναίκας περιέγραψε όσα συνέβησαν, σύμφωνα με όσα του ανέφερε ο πατέρας του. "Αφού τη χτύπησε η πρώτη και την έριξε στο έδαφος, αμέσως μετά πέρασε από πάνω της, άλλη μία...

Φόρτωση άρθρων...