Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα - Η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, καθώς σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη (για τέταρτη ημέρα), Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο, Εύβοια και Βοιωτία.

Παράλληλα, από τις 11 το πρωί ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές και στην Αττική, αρχικά στον Ασπρόπυργο και στη συνέχεια και στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή της Φυλής, καθώς και στα Καλύβια, τη Μαγούλα και τη Χαλκιδική.

Συναγερμός για εννέα περιοχές στην Αλεξανδρούπολη – Εστάλη 112

Σε εξέλιξη είναι για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη με την φωτιά να κινείται ανεξέλεγκτη σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, συστήνεται η άμεση απομάκρυνση των οικισμών Δικελλα, Κομμαρος, Μεστη, Πλάκα, Αταρνη, Μακρη, Αύρα, Μεσημβρια, Συκκοραχη και Περαμος.

Οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης καλούνται από το δήμο να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.

Τα ενεργά μέτωπα στον Εβρο - Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Φωτιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) σε αγροτοδασική έκταση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούν και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν επηρεάζεται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά στα Καλύβια

Πυρκαγιά ξέσπασε, λίγο μετά τις 12:00, στα Καλύβια Αττικής.

Κόλαση φωτιάς στη Χασιά – Γλείφουν τα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Απελπιστική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή στις 11.56 και πέρασε στη Χασιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (22.08.23) εστάλη μήνυμα από 112 για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια.  «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Πυρκαγιά στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Φυλή κοντά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών. Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της Ιεράς Μονής.

Νέα αναζωπύρωση στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Αντιμέτωποι με μια νέα αναζωπύρωση της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρεί και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Στις φλόγες τυλίχθηκε στη βιομηχανική ζώνη Ασπρόπυργου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή, ενώ απειλείται και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στον Ασπρόπυργο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, και νωρίτερα εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση τριών οικισμών Λάκα Κάτσαρη, Ποντίων και Βέρας.

Ενα τρίτο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω του τοξικού καπνού.

Κομοτηνή: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Σώστη

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,  η  Δημοτική Ενότητα Σώστου, του Δήμου Ιάσμου της ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21 Αυγούστου 2023.

Αναζωπυρώσεις στην Καβάλα

Σε περισσότερα από 15 χιλιόμετρα εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στην Καβάλα, με τις αναζωπυρώσεις να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης στο Δήμο Νέστου.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Διαλεκτό Καβάλας επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο πτητικά μέσα.

Σε ετοιμότητα παραμένουν και οι κάτοικοι στη Ροδόπη, καθώς οι κάτοικοι έλαβαν μετά τα μεσάνυχτα μήνυμα από το 112. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) στη δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και στην Εύβοια, όπου εκκενώθηκαν τα νότια Ψαχνά και η Βόρεια Αρτάκη.

Επίσης μαίνεται η φωτιά στην Κύθνο. Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν στο Δίστομο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...