Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πύρινη λαίλαπα στην Ηλεία: Δύο μεγάλα μέτωπα στα Κρέστενα (Videos)

Ελλάδα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα, καθώς τα μέτωπα μαίνονται σε Ηλεία και Έβρο ενώ δραματικές είναι οι ώρες και στη Λέσβο, όπου ακόμη η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν σε όλα τα πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για να τιθασεύουν τις φλόγες. Και η Δευτέρα θα είναι μια επικίνδυνη ημέρα, συνδυάζοντας ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» ξηρασίας, πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή της Βρίνας, σε μία χαράδρα υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι φόβοι για αναζωπυρώσεις είναι έντονοι. Μάλιστα τα πρώτα εναέρια μέσα θα αναβουν δράση, καθώς στο σημείο είναι δύσκολο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Όσον αφορά στην κατασκήνωση, υπήρξε εντολή για εκκένωση, ωστόσο οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο χωριό Φρίξα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος της Βρίνας, Βασίλης Χουμαντιτσάνος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

«Δόθηκε η εντολή για εκκένωση του πληθυσμού, απομακρύνθηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Οι υπόλοιποι έμειναν εδώ να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς και να προστατεύσουμε την περιοχή. Δεν γνωρίζω εάν είναι κάποιο ανθρώπινο χέρι για τα αίτια της φωτιάς, υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Το κακό είναι ότι στον δήμο μας έχουμε 3 ενεργά μέτωπα, παραμένουμε σε επιφυλακή», είπε ο Βασίλης Χουμαντιτσάνος.

Σε απόσταση αναπνοής η φωτιά από το νεκροταφείο των Κρεστένων

Η φωτιά στα Κρέστενα απειλεί πλέον και το νεκροταφείο της περιοχής. Η Δευτέρα αναμένεται να είναι  μια επικίνδυνη ημέρα, συνδυάζοντας ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» ξηρασίας, πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει μία ανάσα από το νεκροταφείο των Κρεστένων, και καίει σε πυκνή βλάστηση, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την επιχείρηση κατάσβεσής της.

Την ίδια στιγμή επιχειρούν τα εναέρια μέσα σε τρία μέτωπα, τα οποία παραμένουν ενεργά. «Μένω στην περιοχή, ειδοποίησα τον Δήμο και μου είπαν ότι θα στείλουν ένα μικρό πυροσβεστικό για να έρθει», ανέφερε μιλώντας στο MEGA κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στο νεκροταφείο και ειδοποίησε τον Δήμο και την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως, δεν πρόκειται για κάποια αναζωπύρωση, αλλά για μία καινούρια εστία η οποία επεκτείνεται επικίνδυνα. Μέχρι τώρα σπίτια δεν απειλούνται, με το νεκροταφείο, ωστόσο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον οικιστικό ιστό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία - Έρχονται καταιγίδες από σήμερα, Ανάσταση με ομπρέλες και μπουφάν

Προ των πυλών είναι η νέα κακοκαιρία που θα μας ταλαιπωρήσει από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, καθώς χαλάει ο καιρός και αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Σ...

Φόρτωση άρθρων...