Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

Πυρκαγιές: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του «112»

Ελλάδα

Προσωρινή βλάβη υπέστη η υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης «112», σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η λειτουργία του 112 αποκαταστάθηκε και η βλάβη οφειλόταν σε πρόβλημα στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βλάβης ζητήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύουν τα προειδοποιητικά μηνύματα προς κατοίκους περιοχών σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία που αφορούσαν απομακρύνσεις από οικισμούς που είναι κοντά σε φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καλεί σε εκκένωση της περιοχής Πετροθάλασσα για την φωτιά στο Κρανίδι.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ακόμα, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας, «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας. «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», σημειώνει το υπουργείο.

Το ίδιο συμβαίνει και με την περιοχή Πόρτες Αχαΐας. «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων για την Τεχνητή Νοημοσύνη - Σε συνεργασία με την Google

Ξεκίνησαν ήδη 500 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα την εκπαίδευση τους σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης με στόχο την εξοικείωσή τους με αυτήν και την ενίσχυση των γνώσεων τους. Η συγ...

Τροχαίο με φορτηγά στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από τροχαίο δυστύχημα με δύο φορτηγά που έγινε σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της εξό...

Φόρτωση άρθρων...