Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πυροσβεστική: Πρόστιμο σε άντρα για τη φωτιά στο Δεβελίκι Χαλκιδικής

Ελλάδα

Πρόστιμο επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε άνδρα για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 8 Αυγούστου, στο Δεβελίκι Χαλκιδικής, στο τρίτο πόδι.

Συγκεκριμένα, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σταγείρων-Ακάνθου, επέβαλαν το διοικητικό πρόστιμο σε άντρα, ο οποίος προκάλεσε την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, εξαιτίας της εκτέλεσης θερμών εργασιών. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το πρωί στις 10:28, έκαψε ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Ακόμη δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν, το ένα για χρήση-καύση ειδών πυροτεχνίας, στο Ασβεστοχώρι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και το άλλο για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στην περιοχή Σοφούλα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Φόρτωση άρθρων...