Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πυροσβεστική: «Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία» - Ενεργοποίηση του Copernicus

Ελλάδα

Έκκληση να μείνουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel» έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο «Live News» στο MEGA, υπογράμμισε πως οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Μαγνησία.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε πως το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

 «Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμα και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αρτοποιός επισήμανε πως στον Βόλο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όλα τα νερά θα καταλήξουν στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου.

Επίσης, ενημέρωσε πως αυτήν την  ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην παραλία.

Ενεργοποίηση του Copernicus για τη Μαγνησία

Στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για την καταγραφή των πλημμυρικών φαινομένων στη Μαγνησία από την κακοκαιρία «Daniel», προχωράει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη, κατά την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας από αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus θα βοηθήσει το έργο των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Φόρτωση άρθρων...