Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 264 δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Ελλάδα

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε σήμερα στις 17:30 το απόγευμα, η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές στο Παλαιοχώρι Σάμου και στη Φροσύνη Θεσπρωτίας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 264 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο 24ωρο.

Οι περισσότερες από αυτές, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο και κυρίως εκδηλώθηκαν στις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 687 αστικές πυρκαγιές και 585 παροχές βοηθείας, ενώ μετά την εκδήλωση ισχυρών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων την περασμένη Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς, το κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές στο Παλαιοχώρι Σάμου και στη Φροσύνη Θεσπρωτίας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Στις περιοχές αυτές θα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση και θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή.  Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο.

Τονίζουμε ότι, καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή.

Σας ευχαριστώ.»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σκόνη και βροχές

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες ενώ σήμερα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν έως και 29 βαθμούς Κελσίου. Α...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Γαληνός, Γαλήνη Νίκη Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, ΚαλλίαΚαλίδα, Καλία Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

Φόρτωση άρθρων...