Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι ναυτικοί που ανήκουν στην Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και εργάζονται στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών της Ραφήνας.
Η κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ θα αρχίσει στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 του Σαββάτου 4 Ιουλίου. Στις 10:00 έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ «SUPER FERRY».
Το σωματείο διαμαρτύρεται για τις συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι, υποστηρίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και των πλοίων. Είχε προηγηθεί προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας.
Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, οι υπάρχουσες λιμενικές υποδομές μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου πέντε πλοία, ενώ σήμερα από το λιμάνι της Ραφήνας δραστηριοποιούνται έντεκα πλοία. Ως αποτέλεσμα, αρκετά παραμένουν αρόδου ή πραγματοποιούν συνεχείς μεθορμίσεις.
Η Ένωση χαρακτηρίζει το αγκυροβόλιο ανασφαλές και επικίνδυνο, ενώ κάνει λόγο για υπερεργασία, εξάντληση και ανεπαρκείς ώρες ανάπαυσης των ναυτικών. Ζητά επίσης την πλήρη καταβολή των αμοιβών που αντιστοιχούν στην πρόσθετη εργασία των πληρωμάτων.
Στις προηγούμενες κινητοποιήσεις πήραν μέρος πλοίαρχοι της γραμμής, εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων και μέλη του δικτύου συλλόγων SAVE RAFINA, που αντιτίθεται στην επέκταση του λιμένα.
Η ΠΕΝΕΝ έχει αποστείλει εξώδικο προς την κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας και τις εμπλεκόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.
Διάσωση 35 μεταναστών από σκάφος της Frontex νότια της Γαύδου
Πανικός στη Βούλα: Φλεγόμενο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτρισμού και προκάλεσε εκρήξεις - Συγκλονιστικό βίντεο
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις