Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη - Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο 20χρονοι - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Πρόκειται για δύο 20χρονους, αμφότεροι Αλβανικής καταγωγής, εις βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έκανε γνωστό πως έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση ακόμα δύο νεαρών, εκτός του 23χρονου που έχει ήδη συλληφθεί.

Πρόκειται για δύο 20χρονους, αμφότεροι Αλβανικής καταγωγής, εις βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει πως ο ένας είναι ο 20χρονος για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες που έχει διαφύγει ήδη στην Αλβανία, χωρίς να επιβεβαιώνει πάντως πως πράγματι συμβαίνει αυτό όπως διέρρευσε νωρίτερα από τοπικά ΜΜΕ.

Οι αστυνομικοί αξιολογούν στοιχεία από οπτικό υλικό και κρίσιμες μαρτυρίες, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση για αποτυπώματα και dna σε μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 23χρονος που έχει ήδη συλληφθεί. 

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, όπως έγινε χθες σε 4 περιοχές της Αττικής , όπου βρέθηκαν μαχαίρι, τσεκούρι, καδρόνια, ρόπαλα και φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ένας από τους συνδέσμους που ελέχθησαν θα σφραγιστεί από την Αστυνομία καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε παράνομα.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή, και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα κληθούν όλοι οι εμπλεκομένοι προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου.

Λίγο νωρίτερα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άλλους 6 – 7 οπαδούς που εχουν ταυτοποιηθεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου», σχολίασε μέσω της ΕΡΤ ο Λευτέρης Οικονόμου υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε πως πρέπει ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι υπονοεί.

Είπε πως: «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή. Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Φόρτωση άρθρων...