Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

«Ράγισαν καρδιές» στο «τελευταίο αντίο» στην 3χρονη Κατερίνα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατό της (Video)

Το «τελευταίο αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στην μικρή Κατερίνα, το τριών ετών κοριτσάκι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή προκαλώντας αβάστακτο πόνο αλλά και βασανιστικά ερωτήματα στους άτυχους γονείς του.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Εισήχθη με πρήξιμο στον αστράγαλο

Τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό. Εισήχθη στην ορθοπεδική. Την επομένη μεταφέρθηκε στην παιδιατρική μονάδα. Η αξονική γίνεται 10 ημέρες μετά, στις 29 Απριλίου.

«Πρήστηκε στο πόδι μια άρθρωση και του πονούσε το χέρι κι έναν χαμηλό πυρετό. Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση» τόνισε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κατερίνα Αποστολίδου.

Ύστερα από δώδεκα ημέρες, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο», όπου δυστυχώς κατέληξε μέσα σε δύο ώρες από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα.

«Το πήγανε το παιδί, του βάλανε μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική» υποστήριξε η γιαγιά της 3χρονης.

Ψάχνουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Η μικρή Κατερίνα είχε περάσει κορωνοιό αρχές Μαρτίου ασυμπτωματικά. Οι γιατροί το διαπίστωσαν από το τεστ αντισωμάτων… Αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού, εξετάζεται αν το κοριτσάκι έπασχε από αγγειίτιδα…. που ίσως προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια….

«Έχουν ληφθεί ώστε θα γίνουν ιστοπαθολογικές για να επαληθευθεί ή να αποκλειστεί κι αυτό το σενάριο της αγγειίτιδας κάτι που μπορεί να υπάρχει λόγω κορωνοϊού αλλά πρέπει να αποδειχθεί και να αποκλειστεί από τέτοιες εξετάσεις», υποστήριξε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Συγκλονισμένοι είναι οι γείτονες στα Διαβατά που γνώριζαν την οικογένεια. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως το τρίχρονο κοριτσάκι έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή χωρίς να ξέρει κανείς την αιτία.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου του παιδιού. Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...