Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ραντεβού με γιατρό μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Το μοντέλο του εύκολου προγραμματισμού και διαχείρισης των ραντεβού για τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ενεργοποιεί η κυβέρνηση για τα ραντεβού των πολιτών σε ιδιώτες γιατρούς και γιατρούς δημόσιων μονάδων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και ΤΟΜΥ.

Από χθες είναι διαθέσιμο το νέο ψηφιακό σύστημα ραντεβού πολιτών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη μέσω της πλατφόρμας finddoctor.gov.gr, το οποίο σχεδίασαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας και υλοποίησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

Κάθε πολίτης μέσω της πλατφόρμας θα μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη γιατρό, πιστοποιημένο στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Ο πολίτης θα κληθεί να συμπληρώσει γεωγραφική περιοχή, ημερομηνία, φορέα ραντεβού (ιδιώτη ή δημόσια δομή) και ειδικότητα που επιθυμεί να επισκεφθεί και εν συνεχεία να κλείσει το ραντεβού από τις διαθέσιμες επιλογές που θα του προτείνει το σύστημα, ακριβώς στο πρότυπο των ραντεβού για εμβολιασμό. Θα μπορεί να λαμβάνει μήνυμα επιβεβαίωσης στο κινητό (sms), ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

«Αξιοποιώντας την εμπειρία των πολιτών και την εξοικείωσή τους με τη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό, παραδίδουμε το νέο σύστημα για τα ραντεβού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η πλατφόρμα του εμβολιασμού αποτελεί για τους πολίτες ένα κεκτημένο, υπερβαίνει το εμβόλιο και αποτελεί για εμάς το όχημα για να βελτιώσουμε συνολικά τις υπηρεσίες υγείας. Σε συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη, σχεδιάζουμε επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται στην καθημερινότητά του τις μικρές αλλαγές που έρχονται από το κράτος, με τις οποίες κερδίζει χρόνο», δήλωσε χθες, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας finddoctor.gov.gr, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «με το νέο σύστημα που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι πολίτες θα κλείνουν εύκολα το ραντεβού τους με τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στόχος μας είναι να παρέχεται η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στον ασθενή και στον πολίτη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφρικανική σκόνη: Αυξημένη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα με βήχα και δύσπνοια

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αφρικανικής σκόνης. Τα κυριότ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα,...

Φόρτωση άρθρων...