Κυριακή
26 Μαΐου 2024

Ραντεβού με την... Εφορία: Οι τελευταίες υποχρεώσεις του 2023

Οικονομία

Καθώς η χρονιά εκπνέει σε λίγες ημέρες, οι φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις προς την ΑΑΔΕ ως το τέλος του έτους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αρχικά η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σε όσους ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν προχώρησαν στην εφάπαξ καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

Επίσης, μέχρι το τέλος του μήνα όσοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρέφει προκαταβολή. Οι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες γενικώς θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν δαπάνες με ηλεκτρονικό τρόπο, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος. Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, το οποίο μπορεί να μην έχουν καλύψει.

Το θετικό είναι πως παρατάθηκε μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024 και μαζί βέβαια έχει παραταθεί και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες δεν παραδίδουν πινακίδες στην εφορία, απλά πρέπει να ορίσουν επακριβώς το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα. Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι «παγίδες» των φορολογικών δηλώσεων – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Προσοχή χρειάζεται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς για πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους είναι προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το...

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα γύρισε σελίδα - 188.000 νέες θέσεις εργασίας στο πρώτο τετράμηνο»

Για κάλυψη 188.000 νέων χιλιάδων θέσεων το πρώτο τετράμηνο του 2024 έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε ομιλία της στην εκδήλωση που έκανε η Ένωση Ασφαλιστικών Ετα...

Φόρτωση άρθρων...