Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Ρέντη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα – Τι «βλέπει» η Αστυνομία

Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα Πειραιά θα οδηγηθεί το πρωί ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Ακόμα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Η Αστυνομία επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε πέντε άτομα που αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα

Πέντε άτομα έχουν οι Αρχές στο μικροσκόπιό τους με φόντο τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού. 

Οι αστυνομικοί που βλέπουν οργανωμένο σχέδιο πίσω από την επίθεση εναντίον των συναδέλφων τους ερευνούν όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους και δεν αποκλείεται είτε τις επόμενες ώρες είτε τα επόμενα 24ωρα να εκδώσουν νέα εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα.

Μεταξύ των προσώπων που θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φαίνεται ότι είναι και ο «καθοδηγητής» της επίθεσης, ηλικίας 25 έως 30 ετών ο οποίος σύμφωνα με τον 18χρονο που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον του αστυνομικού φορούσε full face και δεν μπορούσε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι ο «καθοδηγητής» είναι παλαιός γνώριμος της αστυνομίας καθώς κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο 18χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς τους είπε ότι ο «καθοδηγητής» τους είπε να βγουν έξω από το γήπεδο, λέγοντας τους ότι δεν θα ρίξει κανείς, αν δεν δώσει εκείνος το σύνθημα. 

Ο «καθοδηγητής» έριξε πρώτος μία μολότοφ και αυτό φαίνεται να ήταν το σύνθημα για την επίθεση. Πάντως και για τον «καθοδηγητή» πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ αστυνομικές πηγές δηλώνουν ότι οι χούλιγκαν γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Ο άνδρας που αναζητείται από την Αστυνομία δεν βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων της Πέμπτης. Όσον αφορά τα πολεμοφόδια ο 18χρονος υποστήριξε ότι αυτά ήταν κρυμμένα στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και από εκεί μοιράστηκαν στους χούλιγκαν.

Oι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου με τη βοήθεια έξι μαρτυρικών καταθέσεων. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατέθεσαν βρίσκονται πρόσωπα του φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος του δράστη. Μάλιστα όπως είπαν αυτά τα πρόσωπα, ο 18χρονος τους αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: 39χρονος βρήκε σφαίρα στην αυλή του

Μία σφαίρα βρήκε στην αυλή του σπιτιού του ένας 39χρονος άντρας στην περιοχή των Μαλάδων, στο Ηράκλειο. Έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία, αφού συνειδητοποίησε ότι κάποιοι πυροβ...

Φόρτωση άρθρων...