Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Ρέθυμνο: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ - Eπιχειρούν τρία ελικόπτερα

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σήμερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε χορτολιβαδική έκταση στην Κρύα Βρύση, στο Ρέθυμνο.

Ελλάδα

Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η  μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Η φωτιά, έχει ως «σύμμαχο» τους ισχυρούς ανέμους, πράγμα που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με 58 Πυροσβέστες να επιχειρούν απο εδάφους, δίνοντας μεγάλη μάχη για να την ελέγξουν. 

Η φωτιά, η οποία καίει σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, δεν έχει οριοθετηθεί.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Τατάρακης, «η φωτιά έφτασε 50 μέτρα έξω από τον οικισμό».

Στο σημείο ήδη επιχειρούν δυο ελικόπτερα και ένα της ΕΜΟΔΕ το κατευθύνει τα υπόλοιπα δυο.

Στη μάχη ρίχτηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών είναι τιτάνια προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί εντός του οικισμού και να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία φυγάδευσαν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια.

Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.

Οι κάτοικοι του οικισμοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ενώ δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο, ζήτησαν αρχικά την συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου προκειμένου μια 92χρονη κατάκοιτη να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έχει κληθεί ασθενοφόρο και αναμένεται το αν τελικά η 92χρονη θα χρειαστεί να μεταφερθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μύκονος: Ψάχνουν την αιτία της αιματηρής συμπλοκής – Στο μικροσκόπιο τα βίντεο από την κάμερα του μπαρ και οι καταθέσεις

Την αιτία της άγριας συμπλοκής που έγινε στη Μύκονο το βράδυ της Παρασκευής αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση για το αιματηρό περιστατικό με τον έναν νεκρ...

Το Βόρειο Σέλας έφτασε και στην Ελλάδα (Photos)

Σπάνια «εμφάνιση» στον ουρανό της Αθήνας έκανε το Βόρειο Σέλας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς. «Ήρθε...

Βραυρώνα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας του εμβρύου το αφήνει στα σκουπίδια

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος πατέρας του εμβρύου το αφήνει στα σκουπίδια στη Βραυρώνα. Στις εικόνες φαίνεται ο άνδρας να κρατ...

Φόρτωση άρθρων...