Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ρόδος: Καίγεται πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια

Ελλάδα

Εκτός από τις μεγάλες φωτιές σε Μάνδρα και Λουτράκι, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από το απόγευμα της Τρίτης και στη Ρόδο μετά από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερμα.

Η φωτιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο. Λίγο πριν τις 8 το πρωί, η πυρκαγιά είχε κατεύθυνση νοτιοανατολικά και ήταν σε χαράδρα. Οι πυροσβέστες άνοιξαν ζώνες προκειμένου να την αντιμετωπίσουν.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τρεις τράκτορες και τρία ελικόπτερα ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για ρόδο και δύο καναντέρ από την Κρήτη. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι 86 πυροσβέστες με 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά Λάερμα, Έμπωνας και Απόλλωνας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες προστάτευσαν και τους ελαιώνες στην περιοχή.

Η φωτιά που είναι σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική πλευρά της Ρόδου κάτω από το βουνό Αττάβυρος φέρεται να ξεκίνησε από παλαιό σκουπιδότοπο και να πήρε γρήγορα έκταση.

Εντωμεταξύ υπάρχουν αναφορές για δυσκολίες στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν από νερό ενώ αρκετές φορές οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα χωρίς νερό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία 8 συλληφθέντων για δολοφονίες και εμπρησμούς

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των 8 συλληφθέντων για συμμετοχή σε σπείρα της Greek Mafia, που κατηγορούνται για δολοφονίες, βόμβες και εμπρησμούς. Οι συλλήψεις ξ...

Πειραιώς: Πέντε άτομα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην Πειραιώς όταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία παιδιά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα. Το ατύχημα έγ...

Φόρτωση άρθρων...