Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ρόδος: Με καθυστέρηση ωρών αναχώρησε για Πειραιά το «Βlue Star Χίος» που είχαν μπλοκάρει οι μετανάστες

Ελλάδα

Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες καθυστέρηση σήκωσε άγκυρες στο πλοίο Βlue Star Χίος με προορισμό τελικό το λιμάνι του Πειραιά.

Οι 365 επιβάτες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός του πλοίου, αναμένεται να φτάσουν στον τελικό προορισμό, τον Πειραιά, γύρω στις 10:00 το πρωί. Την ίδια ώρα, λιμενικοί συνεχίζουν να καταγραφούν όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μετακίνησής τους. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου επικρατεί ησυχία, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου μέχρι αυτό να αναχωρήσει.

Όσον αφορά τους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας να δοθεί κάποια λύση για την περίπτωσή τους. Δύο κλιμάκια από αστυνομικούς και λιμενικούς, έχουν ξεκινήσει την καταγραφή τους.

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα, οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Star Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...